Duo 'VeurDeLol' bestaande uit Rob van Druten & Cor Weber. Foto: PR
Duo 'VeurDeLol' bestaande uit Rob van Druten & Cor Weber. Foto: PR Foto:

Duo 'VeurDeLol' en harmonicaclub HCC Corle bij Antoniushove

Lichtenvoorde - Zondag 1 november a.s. staat de derde Instuif van het seizoen op het programma in het Grand Café van woon-en zorgcentrum Antoniushove te Lichtenvoorde. Opgetreden wordt door het duo 'VeurDeLol' bestaande uit Rob van Druten & Cor Weber. Daarnaast zal de harmonicaclub een deel van het programma voor haar rekening nemen.

Cor Weber zanger/gitarist speelde en zong vroeger bij 'De Moonlights'. Rob van Druten eveneens zanger/gitarist is als leerling begonnen bij Cor. Al tien jaar vormen ze samen een duo. Het staat bekend om hun golden oldies, jaren zestig en zeventig muziek maar ook hedendaagse nummers.

Ze treden vooral op bij feestjes en partijen, in boerenschuren, of in de tuin, het maakt niet uit waar. Gesteund door een orkestband en met een repertoire van 500 nummers. Twee jaar geleden speelden ze ook op de Instuif. Ze lieten toen een goede indruk achter. Alle reden dus om ze weer eens te vragen.
HCC Corle
De club telt nu 16 harmonicaspelers en 1 drummer. Vier leden zijn al sinds de oprichting in 1993 lid waarvan de oudste speler 82 jaar is. Iedereen speelt op een 3 rijen harmonica.
De spelers komen uit Varsseveld, Lintelo, Dinxperlo, Bredevoort, Aalten, Barlo, Winterswijk en Vragender.
Elly Otten is al enkele jaren hun leidster. Onder haar hoede speelt men o.a. walsen, polka's, tango's enzovoort. De club brengt gezellige muziek in zorginstellingen, ouderenverenigingen, tijdens de fietsvierdaagse en harmonicadagen. Al met al wordt het zoals van ouds een gezellige boel (zie ook de rubriek Keitjes).