3e Midwinterhoornwandeling in Zieuwent

Zieuwent - De Oudheidkundige Vereniging Zuwent (OVZ) organiseert op zondag 29 november in samenwerking met de Midwinterhoorngroep Lievelde voor de 3e keer een Midwinterhoornwandeling in Zieuwent. Wandelaars kunnen starten tussen 9:30 en 10:30 uur bij Herberg Het Witte Paard in Zieuwent.

De routes voeren dit jaar door een nieuw gebied maar weer over rustige wegen en kerkenpaden, langs oude boerderijen en mooie natuur.
Er zijn routes van 8,5 – 13,5 – 16,5 km. Leden van de Midwinterhoorngroep Lievelde laten bij vuurkorven het melancholieke geluid van hun hoorns klinken en tonen hoe een hoorn wordt gemaakt.

Pauzeplaats
Als pauzeplaats is gekozen voor de mooie boerderij van Hein en Anke Waalderbos, waar men gratis een warm winterdrankje krijgt aangeboden van OVZ en waar ook gebruik kan worden gemaakt van een wc. De boerderij is door de ouders van Hein Waalderbos (Vos Herman) gebouwd in 1964. Anke beschildert klompen en kinderklompjes maar ook naambordjes en schilderijtjes voor kinderkamers.

Bij de boerderij lopen pony's en er is een kas met cactussen en vetplanten te bekijken. Start- en eindpunt is Herberg 't Witte Paard in Zieuwent, waar bij de start een gratis kopje koffie of thee wordt aangeboden door eigenaresse Inge Kolkman en waar de wandelaars na afloop tegen betaling kunnen genieten van 2 soorten soep met stokbrood.

Kaartverkoop
In de voorverkoop kost een kaart 3 euro. De voorverkoop sluit op woensdag 25 november 2015, daarna kost een kaart 5 euro.

Zondag 29 november 2015 zijn de kaarten à 5 euro ook te koop bij SPAR Supermarkt, Herberg Het Witte Paard, Buurt- en Clubhuis t Kevelder en Oudheidkundige Vereniging Zuwent. Maar ook in Lichtenvoorde bij Meneer Kees en in Mariënvelde bij Café Heutinck.