Dave Holweg wist persoonlijk record te verbreken. Foto: PR
Dave Holweg wist persoonlijk record te verbreken. Foto: PR Foto:

Dave Holweg zwemt records op ONK

Als enige afgevaardigde van Livo naar Tilburg

Lichtenvoorde - Als enige afvaardiging van Livo heeft Dave Holweg afgelopen weekeinde deelgenomen aan de Open Nederlandse Kampioenschappen zwemmen in Tilburg. Hij had zich weten te plaatsen voor twee zwemnummers, te weten de 200 en de 400 meter wisselslag.

In een groot deelnemersveld zwom Dave een prima race op de 200 meter wisselslag en wist daar een 26e plaats in de wacht te slepen met een dik persoonlijk record. Op de dubbele afstand, de 400 meter wisselslag, was het deelnemersveld een stuk kleiner en dat komt omdat maar weinig zwemmers dit loodzware nummer goed beheersen. In de voorronde kwam Dave tot een tijd van 4.55.62 en dat bleek goed genoeg te zijn om de B-finale te mogen zwemmen. Voor de tweede keer laadde Dave zich op om het zwaarste zwemnummer van het kampioenschap te gaan zwemmen en hij deed het fantastisch. Maar liefst vijf seconden zwom hij sneller dan in de voorronde en eindigde op een hele fraaie 10e plaats in een tijd van 4.50.95! Een geweldig mooi succes voor Dave Holweg en natuurlijk ook voor zijn club Livo. Interessant is te vermelden dat de winnaar op deze afstand de oud-Livo zwemmer Arjan Knipping is geworden. Hij verruilde Livo een aantal jaren geleden voor PSV Eindhoven om zich volledig toe te leggen op het zwemmen.