Bijenwas is in allerlei vormpjes verkrijgbaar. Foto: PR
Bijenwas is in allerlei vormpjes verkrijgbaar. Foto: PR Foto:

Heerlijk geurende bijenwas bij de Wereldwinkel

Lichtenvoorde - Bijen zijn onlosmakelijk verbonden met ons voedsel. Zonder bijen blijft er weinig voedsel over. Maar bijenvolken hebben het heel moeilijk vanwege het toenemende gebruik van bestrijdingsmiddelen (vergiften) die hen als volk bedreigen.

Bij de Wereldwinkel is er een gemakkelijke mogelijkheid bijgekomen om te helpen: Bijenwas met Bloemengeuren. Bijenwas van Nederlandse imkers wordt door imker Auke verzameld, gereinigd en verkocht aan de Moeder's Bijenwas Geuren. Zij smelten de bijenwas, doen er prachtige natuurlijke oliƫn bij en gieten de bijenwas in allerlei vormpjes. Deze kunt u smelten in een aromalampje die de heerlijke geuren verspreidt.

Zwarte bij
De Zwarte Bij is de oorspronkelijke bijensoort in Nederland. In de loop van de tijd hebben andere bijenrassen het bijenrijk overgenomen en is de Zwarte Bij volledig verdwenen uit Nederland. Auke haalt de Zwarte Bij terug uit Zweden en Duitsland. Auke zegt dat de Zwarte Bij als voordeel heeft dat de bij 's morgens vroeger uit kan vliegen, omdat hij door zijn zwartheid eerder opwarmt en dus langer honing kan verzamelen. U kunt bij de Wereldwinkel vele bijenwasvormpjes uitzoeken, er wat geurdruppels aan toevoegen en uw kamer ruikt heerlijk. De bijenwas is vele malen te gebruiken.