Longa 3 ontving nieuwe shirts, tassen, trainingskleding en vrijetijdskleding. Foto's: PR Foto:

Lichtenvoorde - Begin dit seizoen heeft Longa 3 een nieuwe sponsor. Voor de aankomende 4 jaar verbindt In Person uitzendbureau haar naam aan de 3e selectie van Longa. "Een mooie aanvulling op ons sponsorbeleid", aldus Bram Twigt, de eigenaar van In Person Lichtenvoorde.

"Longa 3 is een enthousiaste, jonge, ambitieuze en prestatieve groep. Iets wat uitstekend bij ons past en wat ook onze doelgroep is. Het grote voordeel is ook nog eens dat Longa 3 regionaal speelt. Ze komen de hele Achterhoek door en dat is precies ons werkgebied".

Vorig weekend ontving aanvoerder, Erik te Dorsthorst, uit handen van Bram het nieuwe tenue. Erik geeft aan erg content te zijn met de nieuwe tenues. "We hebben niet alleen nieuwe shirts, maar ook tassen, trainingskleding en vrijetijdskleding. We lopen er netjes en professioneel bij"

Longa '30 boekt zesde zege dit seizoen

Lichtenvoorde - Longa '30 heeft afgelopen zondag met 4-1 gewonnen van Orion. De zege was verdiend.

Longa '30 begon het beste aan de wedstrijd en drukte Orion terug zonder grote kansen te creëren. In de eerste 25 minuten werd er goed gespeeld maar gebeurde er voor beide doelen weinig. Bij de eerste grote kans was het wel direct raak. Nadat Thomas Kerperien een ingooi van Floris Eskes verlengde was het Ino Wolters die zijn lichaam goed gebruikte en de 1-0 hard tegen de touwen schoot. Niet snel daarna scoorde ook de Nijmegenaren uit hun eerste kans. Noud Jillesen kopte een vrije trap van Marco Loen goed binnen: 1-1. Vlak voor rust kwam Longa '30 weer op voorsprong toen Nick te Veldhuis op aangeven van Ino Wolters de 2-1 binnen kon schieten.
In de tweede helft kwam Longa '30 al snel op 3-1. De bal kwam na een fantastische aanval over de linkerflank via Yordi Orriëns en Luuk Hulshof uiteindelijk terecht bij Silas te Brake die beheerst afdrukte. In het vervolg van het duel gebeurde er niet heel veel. Longa '30 kreeg nog enkele kansjes (Floris Eskes na een goede actie en Jurgen Wiegerinck uit een voorzet van Simon Klein Goldewijk) maar de echte druk was er af. Orion probeerde nog wel wat maar daar ontbrak ook de overtuiging. In de laatste minuut mocht het publiek toch nog een keer juichen toen Ino Wolters zijn verdediger opzij zette en zijn zevende van het seizoen binnenschoot: 4-1.

Opstelling
Opstelling Longa '30: Boschker, Rooks, J. Wolters, Orriëns, Hoijtink (46. Te Brake), Klein Goldewijk, Hulshof, Eskes (72. Wiegerinck), Te Veldhuis, Kerperien (83. Belterman) en I. Wolters.

HV Pacelli 1 – Fortissimo 2: (18-8) 34-12

Zieuwent - Afgelopen zaterdagavond speelde Pacelli haar derde thuiswedstrijd in het Sourcy Center tegen de dames van Fortissimo uit Cothen. Pacelli heeft na vier gespeelde wedstrijden 4 punten in de hoofdklasse B. Fortissimo heeft na vier gespeelde wedstrijden 0 punten. Gezien de ranglijst moeten de dames van Pacelli deze wedstrijd winnen.

Voor de wedstrijd werd gezegd dat Pacelli hun ''eigen spelletje'' moet spelen en de snelheid erin moet houden. De wedstrijd werd iets slordig gestart waardoor ze een enkele keer aan balverlies lijden. Desondanks nam Pacelli de leiding in de wedstrijd en kwam dan al snel op voorsprong. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Pacelli steeds meer in haar eigen spel. Er kwamen mooie snelle aanvallen naar voren, er werden aanvallen rustig uitgespeeld, wisseltjes konden er worden gemaakt en door middel van individuele acties konden ze uitlopen op Fortissimo.

De verdediging van Pacelli stond goed

Zo gingen de dames van Pacelli en Fortissimo de rust in met een stand van 18-8 in het voordeel van Pacelli. In de rust kwam met name naar voren dat Pacelli niet moest verzwakken en in hun eigen snelheid moet doorspelen. In de tweede helft hebben ze hun spelletje door kunnen spelen waardoor ze nog meer afstand namen van Fortissimo. De verdediging van Pacelli stond goed. De dames van Fortissimo hebben in de tweede helft maar vier keer kunnen scoren waarvan 1 penalty. De dames zijn het veld afgelopen met een stand van 34-12.

Volgende wedstrijd
Dit was de eerste overtuigende overwinning, tevreden met het vertoonde spel en Pacelli is dan ook blij met de 2 punten. Volgende week zondag 8 november staat OBW op het programma. De wedstrijd zal worden gespeeld om 13.15 uur in sporthal Lentemorgen in Zevenaar.