Gelegenheidsformatie Hooked was één van de bands die optraden tijdens het Keifestival. Foto: Paul van Druten
Gelegenheidsformatie Hooked was één van de bands die optraden tijdens het Keifestival. Foto: Paul van Druten Foto:

Muzikale kroegentocht vult

centrum Lichtenvoorde

Dertigste editie Keifestival gigantisch succes

LICHTENVOORDE - Als zaterdagmiddag 31 oktober de opbouw van de 30ste editie van het Keifestival gestaag vordert, is het mede-organisator Roel Stoltenborg die, na een blik op zijn telefoon voorzichtig, het woord 'uitverkocht?' laat vallen. Dit zal uiteindelijk ook werkelijkheid worden, 's avonds prijkt op de kassa's groot het bord 'UITVERKOCHT!'. Een prima begin van, naar wat later blijkt, een fantastische avond.

De voortekenen voor het 30ste Keifestival waren goed; de organisatie ontving veel positieve geluiden over de terugkeer naar het Lichtenvoordse centrum, iets wat zich direct vertaalde in de voorverkoop; deze verliep zeer voorspoedig. Als aan het begin van de avond de Winterswijkse band Lou Patty de gitaarversterkers aanslingert voor het openingsoptreden, hebben al veel bezoekers een plekje gevonden in Café De Kletskop.
Niet veel later zitten alle kroegen vol, worden voorzichtig de eerste dansjes gemaakt én is het vooral een weerzien van vele (oud-)bekenden; sommigen zijn al jaren vaste bezoeker, sommigen zijn na jaren van afwezigheid weer het centrum in gedoken en sommigen maken hun eerste editie van het Keifestival mee. Eén ding hebben ze gelukkig allemaal gemeen: iedereen beleeft een fantastische avond, vol mooie optredens in de Lichtenvoordse horeca.
Pop-up Café 'Het bier is lekker bij Schlecker' fungeert deze avond als pitstop tussen de kroegen in het centrum en de podia bij Den Diek, Café De Zaak en de Concertainer. Uit volle borst zingt men mee met onvervalste Nederlandstalige volksmuziek. In de Concertainer is het ondertussen muisstil als Nils Wiegerinck zijn prachtige luisterliedjes ten gehoor brengt.

Eén erin, één eruit-beleid vanwege drukte

Aan de andere kant van het festival kan men zich in de prachtig verlichte Rapenburgsestraat op de foto zetten bij het 'Fotokastje' terwijl verderop een heuse dragqueen enkele bezoekers de stuipen op het lijf jaagt.
Het Keifestival is terug in het centrum, en hoe! Overal staan de kroegen vol, sommige moeten zelfs een 'één erin, één eruit'- beleid hanteren. Gelukkig is er elders op het festival altijd wel een plekje om van een andere artiest te genieten. Na afloop van de avond is duidelijk dat zowel de organisatie, de horeca alsook de bezoekers en geboekte bands en artiesten een fantastische avond hebben gehad. Op naar 2016!

Bekijk op de Youtube-pagina van Paul van Druten veel opnames van bands die speelden op het Keifestival.


www.youtube.com/user/pvdruten