In een geweldige najaarszon streden de rijders voor de laatst te behalen punten. Foto: PR Foto:

Laatste Theissen Cup van 2015

Lichtenvoorde - Het zit er op, alle BMX wedstrijden zijn ge(st)reden en ook de reguliere trainingen zijn gestopt (op de maandagavond na). Zondag 1 november had de FCCL haar laatste Clubwedstrijd van het jaar. In een geweldige najaarszon streden de rijders voor de laatst te behalen punten in het eindklassement.

De ranking stond afgelopen week nog wel op de FCCL app, maar de uitslag van je definitieve positie wordt op 22 november tijdens het jaarlijkse clubfeest bekend gemaakt. De rijders knokten voor wat ze waard waren richting finish. Hoe zuur is het dan dat je op kop ligt en 5 meter voor de finish crasht! Gelukkig leverde dit alleen wat blauwe plekken op en een deukje in je ego. Of dat je de manches zo sterk voorin rijd, met de finale ook in de kopgroep zit en dan toch nog hard onderuit gaat.
En toch stonden alle gevallen bikkels weer op en trapten zich alsnog zelf naar de finishlijn onder luid applaus van de omstanders. Connor Bouwmeester (amper 24 uur 5 jaar oud) mocht met paps (ervaren cruiser) een rondje over de baan proberen, nou met dat talent van zijn vader (of van zijn broers) deed hij het heel netjes. Hij kwam goed, zonder al teveel geslinger zelfstandig de baan over! Het vermoeden is dat een lidmaatschap niet lang uit zal blijven. Woensdag 4 november hebben we een speciale laatste vrije training van 18.45 tot 20.00 uur, de zogenaamde lichtjestraining. Je mag je fiets zo verlicht mogelijk maken en je kunt het zo bont maken als je wil, mits het veilig en verantwoorde is om rond te fietsen. We gaan zien hoe creatief de leden kunnen zijn. Komt dat zien! De geweldig spannende finalefilmpjes staan online op youtube onder Theissen Cup 6 en de foto's staan op de website van FCCL.

Witkampers koestert punten

RKZVC 1 – Witkampers 1: 1 – 1 (0 – 1)

Zieuwent - De wedstrijd tussen beide veel scorende ploegen begon de eerste 20 minuten zeer open. In de 1e minuut kon Sjors Storkhorst een pass van Sven Jurjus net niet goed aannemen achter de Larense defensie en in de 3e minuut kwam Witkampers al op een 1-0 voorsprong na een daverend schot van Daan Hento in de rechter bovenhoek van 30 meter afstand. Enkele minuten later schoot Sjors Storkhorst in het zijnet en werd een goal van Sven Jurjus wegens buitenspel afgekeurd. Sven Jurjus raakte een door Jouke Knippenborg terug gelegde bal niet goed en een geplaatste bal van Jouke Knippenborg kon door de Larense keeper worden gepakt.

Na een Larense corner die naast gekopt werd en een mislukt schot van Sjors Storkhorst was er dicht voor de Zieuwentse goal een gevaarlijke situatie die door keeper Thijs Jurjus uiteindelijk onschadelijk werd gemaakt. Daarna vervlakte de wedstrijd en duurde het tot in de 29e minuut dat Sjors Storkhorst op aangeven van Mark te Winkel tegen de keeper op schoot. Het laatste wapenfeit voor rust was een schot van Witkampers dat een meter over ging.
Na rust bepaalde RKZVC grotendeels het wedstrijdbeeld en moest Witkampers zich beperken tot counters die echter wel enkele kansen opleverden. Nadat in de 49e minuut Sven Jurjus een voorzet met de knie over het doel werkte, viel in de 54e minuut de gelijkmaker na een pass van Jens Schutten. Iets aan de linkerkant kon Jouke Knippenborg doorstoten en schoot hij met een bekeken schuiver de bal in de rechter benedenhoek.

RKZVC bleef Witkampers ver terug drukken maar iedere keer was het "net niet". Een schot van Jens Schutten was niet al te moeilijk, een schot van Sjors Storkhorst ging voorlangs en een schot van Sven Jurjus ging recht op de keeper af. De eerste noemenswaardige actie van Witkampers was in de 67e minuut na een corner die ruim langs werd gekopt. Enkele minuten later had Sjors Stokhorst geen geluk met zijn schot ineens uit de lucht dat maar net naast ging. Een Larens schot in de 73e minuut miste alle richting waarna vijf minuten later RKZVC enigszins geluk had dat een van richting veranderd schot van Witkampers via de grond over de goal stuiterde. In de 88e minuut was er een klasseredding nodig van de Larense keeper na een voorzet van Jouke Knippenborg en de daarop volgende kopbal van Jens Schutten. Een minuut later schampte een als voorzet bedoelde bal van Sjors Storkhorst de lat waarna hij een minuut later van 20 meter afstand een halve meter over de kruising schoot. De beste Larense kans volgde in dezelfde minuut na een counter voor Daan Hento. Zijn schuiver ging nog geen halve meter langs de linker paal.
RKZVC heeft nu wel officieel de 1e periodetitel binnengehaald met 2 punten voorsprong op Gendringen, de ploeg waar ze komende zondag naar toe moeten.