Met een landelijke checklist van VVN worden de fietsen gecontroleerd. Foto: PR
Met een landelijke checklist van VVN worden de fietsen gecontroleerd. Foto: PR Foto:

Jaarlijkse fietskeuring leerlingen
basisscholen en speciaal onderwijs

Deugdelijkheid fiets en verlichting

Lichtenvoorde - Komende week, op 10, 11 en 12 november komen we op alle basis- en speciaal onderwijsscholen in Lichtenvoorde en de kerkdorpen voor de jaarlijkse fietskeuring. In samenwerking met de scholen, de gemeente, de politie, onze vrijwilligers en leerlingen van het Marianum (in het kader van maatschappelijke stage) zullen we ruim 1250 fietsen controleren.

Aan de hand van een landelijke checklist van VVN letten we op de deugdelijkheid van de fiets en in het bijzonder op de verplichte verlichting en reflectoren. Het is immers (voor elke verkeersdeelnemer) van groot belang dat hij gezien wordt.

Kinderen met een goedgekeurde fiets ontvangen een sticker. Voor fietsen die nog niet goedgekeurd kunnen worden, komen we twee weken later,woensdag 25 november terug voor een herkeuring. We willen er ouders nogmaals met nadruk op wijzen hoe belangrijk het is dat zij bijdragen aan de veiligheid voor hun kind(eren).

Dat kan door de kinderen de weg op te sturen met een fiets die aan alle veiligheidseisen voldoet. Ook is het van belang om te kiezen voor veilige kleding. Denk daarbij aan een verkeershesje en lichte kleding. Nagenoeg elke automobilist kent de schrikreactie als er in het (schemer)donker opeens een voetganger of fietser opdoemt. Het zal je kind maar wezen en je zult die automobilist maar wezen.

Veilig thuiskomen heb je voor een deel in eigen hand.