Afbeelding
Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Badminton een simpel spelletje? Kom dan maar eens langs als je durft . . .

Als u bovenstaande zin leest zal uw eerste gedachte wellicht zijn; badminton, dat kan toch iedereen. Dat lijkt misschien ook wel zo als je badminton speelt thuis in de straat of op vakantie. Maar ga je badminton spelen als sport dan wordt het toch wel even anders en juist nog veel leuker om te doen.

Badminton als competitie sport is een technische sport waarbij men zich door training de vaardigheid moet aanleren om op de juiste manier een shuttle te raken en waar je positie is als speler in een badmintonveld. Wist u dat badminton de snelste racketsport is? Een badmintonshuttle kan bij een hard geslagen smash een snelheid halen van boven de 200 km/u!

In het enkelspel is een wedstrijd badminton zeer intensief en vereist van de speler een goede conditie en men moet in staat zijn zich snel te kunnen verplaatsen in het veld. Menig badmintonspeler verlaat na een enkelspel wedstrijd met een bezweet lijf en een rood hoofd het veld.
Het dubbelspel is minder zwaar qua conditie, maar minstens net zo lastig qua tactiek omdat men nu samen met zijn/haar partner op elkaar ingespeeld moet zijn, om op de juiste positie in het veld te staan.

Het leukste element van badminton is dat je een team vormt met twee dames en twee heren. Het is een gemengde sport en daardoor is badminton interessant voor een brede groep sportbeoefenaars.
Want naast badminton als competitiesport wordt er ook heel veel badminton gespeeld op recreatief niveau. En het is beslist niet zo dat een recreatief speler minder fanatiek is in de beoefening van badminton. Hij of zij zal dan een minder hoog niveau hebben qua techniek of kan niet meer zo snel van positie veranderen in het veld tijdens een wedstrijd. Maar ook deze recreanten-competitiespelers hebben juist veel plezier in de beoefening van hun sport.

Bij LBC'72 in Lichtenvoorde bent u elke woensdag van harte welkom om eens te komen kennismaken met badminton als een nieuwe sport voor u. Voor de jeugd is dat van 18.00u – 20.00u en voor de volwassenen vanaf 20.00u. Wij hebben ook een groep recreanten die elke dinsdagochtend traint en speelt van 9.00u – 10.30u. Meer informatie over LBC'72 kunt u vinden op de website www.lbc72.nl.

Op vrijdagavond (om de week) is de competitieavond voor de senioren competitie. Ook aanstaande vrijdag 13 november is er weer een competitieavond badminton bij LBC'72. Vanaf 20.00u bent u van harte welkom in de Hamalandhal om een keer te kijken hoe badminton als competitiesport wordt beoefend. Deze vrijdag 13 november spelen de volgende teams van LBC'72:
LBC72 team 1 speelt tegen Thuve BC3 (Duiven)
LBC72 team 3 speelt tegen Steenderen BC 4
LBC72 team H1 speelt tegen Flash Vorden H1 (dit zijn twee mannen teams)
LBC72 team J2 speelt tegen Ulftse BC J1 (jeugd wedstrijd welke deze keer op vrijdag is)