Het nieuwe prinsenpaar: Prins Tom en Prinses Tanja. Foto: PR
Het nieuwe prinsenpaar: Prins Tom en Prinses Tanja. Foto: PR Foto:

Prins Tom en Prinses Tanja zijn het nieuwe prinsenpaar van de Vènesikke

Vragender - Vrijdag 6 november was het dan weer zover. Het Prinsenbal van Carnavalsvereniging de Vènesikke uit Vragender. Om 20.11 uur heette president Bjorn iedereen in de Sikkenstal welkom. De zaal was mooi gevuld.

Naast Vragenderse carnavalisten waren de buurtverenigingen aanwezig op de bult. Te weten de Jonge Nölepeters uit Lievelde, de Eumkes uit Zieuwent, de Maispotters uit Voor-Beltrum en de Zandbieters uit Harreveld. President Bjorn had nog een paar leuke anekdotes van gebeurtenissen van de afgelopen tijd in Vragender. En daarmee was iedereen in de zaal weer op de hoogte van het wel en wee in Vragender. Toen werden door de dansmarietjes Pascal Lageschaar en Wilke klein Tank naar voren gehaald. Pascal is na het carnavalsweekend van dit jaar gestopt bij de Vènesikke. Na 11 jaar vond hij het mooi geweest. Hij heeft veel functies binnen de vereniging bekleed. Zoals penningmeester, president, lid van de prinsencommissie en de laatste jaren de grote man bij het kindercarnaval. Ook zijn vriendin Wilke heeft haar steentje bijgedragen bij de vereniging. Pascal kreeg een unieke Vènesikke sjaal overhandigd en voor Wilke was er een mooie bos bloemen.

Daarna was het tijd voor het dansje van de Minigarde. Dat zij met de tijd meegaan was goed te zien. Want alle meiden hadden een smartphone bij zich en onder het nummer Me and my selfie deden zij hun dansje. Het werd door de zaal goed ontvangen en kregen nadien een groot applaus. Voor drie meiden was dit hun laatste dans bij de Minigarde. Namelijk Femke Groot Zevert, Noa Ubbink en Britt Oonk. Zij zijn vervangen door Shakira te Paske, Merle Hartjes en Mees Harmelink.


Lees verder op pagina 3