Karien Groeneveld is trots dat Piekfijn weer opent. Foto: PR
Karien Groeneveld is trots dat Piekfijn weer opent. Foto: PR

Pop-up store Piekfijn ook dit jaar in oude pand Blokker

Zes weken lang op vrijdag, zaterdag en koopzondag geopend

LICHTENVOORDE – Pop-up store Piekfijn, gespecialiseerd in kerstartikelen en woondecoratie, opent dit jaar wederom haar deuren aan de markt in het oude gebouw van de Blokker. De winkel opent op vrijdagavond 13 november en zal daarna 6 wekenlang iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en koopzondagen open zijn. 'Het begon toch weer te kriebelen'.

Karien Groeneveld kon vorig jaar tevreden terugkijken op het nieuwe concept in Lichtenvoorde: het tijdelijk openen van een winkel. Wegens dit succes besloot ze om dit jaar wederom haar deuren te openen.

"De beslissing om Piekfijn weer te gaan openen is vrij laat gemaakt. Ik woon in Utrecht, werk als lerares en was het eigenlijk niet van plan. Maar het oude Blokker pand kwam weer vrij en het begon toch te kriebelen. Ik ben geboren en getogen in Lichtenvoorde. Tijdens de gezellige donkere maanden een gat in de markt, letterlijk en figuurlijk, dat kon ik niet laten gebeuren. Vorig jaar waren de klanten zo positief. Ik moest het gewoon weer doen", vertelt ze.

Oog voor detail
Piekfijn probeert anders te zijn dan de grote winkelketens. Door persoonlijk advies en een unieke collectie is Piekfijn geen IKEA of Action. "Wij proberen het anders te doen dan de grote retail-organisaties die massaal inkopen en hun handel in bakken gooien. Wij kopen zelf in, veel in Duitsland. We bezoeken beurzen en kopen showrooms op en hebben een voorkeur voor kleine aantallen. Ook houden we de prijzen graag laag." Karien kan niet wachten om de winkel weer te openen. "Mijn zus vindt het heerlijk om te decoreren en te stylen, samen maken we de mooiste sfeertafels en hoeken. We hopen hierdoor de bezoekers te inspireren en we geven natuurlijk graag advies. Ik heb er echt weer zin in. Vorig jaar vroegen veel klanten of Piekfijn terug ging komen. Ik ben er trots op dat we er dit jaar weer zijn." Tijdens het openingsweekend op vrijdagavond 13 november en zaterdag 14 november bent u van harte welkom om een kijkje te nemen.