Dertigkoppige band speelde ondersteund door licht en bewegende beelden, zoals Jurrasic Park. Foto: PR
Dertigkoppige band speelde ondersteund door licht en bewegende beelden, zoals Jurrasic Park. Foto: PR Foto:

Een ontmoeting met muziek voor alle generaties

Lichtenvoorde - Er klonken mooie klanken afgelopen zaterdag 7 november in de Swite. Het beheer en het techniekteam hadden er alles aan gedaan om van de grote zaal een sfeervolle concertzaal te maken.

De voorzitters van beide verenigingen spraken de verwachting uit dat het publiek een mooie muzikale avond mee ging maken. Bennie Heutink, sinds kort voorzitter van Switbertus, ging in zijn verhaal terug naar de tijd dat hij jong was. "Als je de fanfare hoorde wist je dat er wat stond te gebeuren. Een jubileum, de kermis, allemaal mooie momenten gekoppeld aan de muziek van de fanfare". Livemuziek heeft een ander soort beleving dan muziek die je via andere media binnen krijgt, aldus Bennie.

De toeschouwers konden dit beamen. Bij binnenkomst werden de gasten eerst getrakteerd op koffie en thee, waarna Switbertus het spits af beet. Ondersteund door licht en begeleidende beelden bracht de dertigkoppige band onder leiding van Bas Konings onder andere "Game of Thrones", de "Da Vinci Code" en "Jurassic Park". Hun programma werd afgesloten met het feestelijke Fiësta dat werd ingezet na feestelijk gefluit en gejoel.

De pauze werd gebruikt om eens gezellig bij te kletsen. Omdat één van de bassisten van Antonius eerst nog bij een ander concert had meegespeeld duurde de pauze iets langer. Het wachten was de moeite echter meer dan waard. De mooie dragende klanken van het op de weidse Scandinavische luchten gebaseerde "Stål Himmel" gaf direct een goed beeld van de mogelijkheden van koperinstrumenten. Dirigent Gido van Schijndel leidde het orkest door zware concertstukken als "Cry of the Celts" en eindigde Antonius uit Vragender dit inspirerende concert met de energieke megahit "Far from over" van Frank Stallone.

Een live muziekbeleving geeft je inderdaad voldoening en een unieke herinnering gekoppeld aan een feestelijk gebeurtenis. In het nieuwe jaar zullen beide verenigingen weer van zich doen spreken, of eigenlijk van zich doen spelen. St. Switbertus zal in januari van start gaan met een nieuw initiatief om meerdere kunstvormen te combineren en ook meer aandacht te besteden aan de jongere generatie. Binnenkort meer hierover. Het bleef nog lang gezellig in de Swite.