Bij de eerste kans was het meteen raak: 0-1. Foto: PR
Bij de eerste kans was het meteen raak: 0-1. Foto: PR Foto:

Debutant Boet Kemperman schiet Longa '30 naar winst in Nijmegen

Lichtenvoorde - Pas 17 jaar, 1e jaars A-junior en bij je debuut in Longa '30 1 de enige en dus winnende goal maken. Het kan slechter! Afgelopen zondag overkwam het Boet Kemperman. Dankzij zijn treffer won Longa '30 het matige duel bij N.E.C. met 0-1.

In het eerste half uur leek het er niet op dat Longa '30 zou gaan winnen in Nijmegen. N.E.C. had het betere van het spel en Longa '30 moest na 25 minuten ook nog eens verder zonder Yordi Orriëns, die vanwege een knieblessure het veld moest verlaten. Nadat Kay Boschker goed redde op een grote kans voor N.E.C., kroop Longa '30 meer en meer uit haar schulp. Bij de eerste kans was het meteen raak. Thomas Kerperien bediende Boet Kemperman, die goed doorzette en door de benen van de doelman binnenschoot: 0-1. Kort daarna kreeg Kemperman nog een kans, maar nu was hij minder trefzeker. Nog voor rust moest Longa '30 nog een keer wisselen. Thomas Kerperien had last van zijn hand en na afloop bleek dat hij een middenhandsbeentje heeft gebroken.

Na rust werd het spel er niet veel beter op al had Longa '30 wel wat meer controle. Er kwamen kansjes op de 0-2, maar helaas viel deze niet. Silas te Brake was het dichtstbij met een verwoestende uithaal. Daardoor bleef het wel spannend en had N.E.C. ook op gelijke hoogte kunnen komen, meestal uit standaardsituaties. Zo kon de bal na een verre ingooi vrij worden ingeschoten maar verdween de inzet gelukkig voor Longa '30 in het vangnet. Al met al dus een lelijke overwinning, maar niet minder lekker!

Opstelling Longa '30: Boschker, Rooks, J. Wolters, Orriëns (25. Belterman), Hulshof, Klein Goldewijk, Te Veldhuis, Kemperman (65. Wiegerinck), Te Brake, Kerperien (35. Bader) en I. Wolters (gemiddelde leeftijd van de basiself: 22,5 jaar!). Volgende week de kraker tegen Woezik!

RKZVC verliest topper

Gendringen 1 - RKZVC 1: 1-0 (1-0)

Zieuwent - Gezien het spel en de spelopvatting, was vooral in de eerste helft te zien dat het om een topper ging: de nummer 2 tegen de nummer 1. Beide ploegen zochten met gecontroleerd voetbal de aanval in een behoorlijk tempo waarbij RKZVC in de 12e minuut een eerste "bijna kans" creëerde. Enkele minuten later waren er kort achter elkaar 2 kansen voor Gendringen waarbij de bal niet of half werd geraakt. In de 22e minuut kwam Gendringen op de achteraf beslissende voorsprong na balverlies op het middenveld van RKZVC. Op rechts werd Kelvin Meijer aangespeeld die met een bekeken bal vanuit de hoek van het zestienmeter gebied beheerst in de verre hoek scoorde. Net binnen het halve uur kopte Jens Schutten een pass van Remco van Leeuwen door maar het schot van de vrijstaande Michiel Krabbenborg van 16 meter afstand ging ruim naast. In de 37e minuut was de laatste goede kans voor Gendringen maar ook hier raakte de spits de bal niet goed. Samenvattend had voor rust RKZVC het betere van het veldspel maar Gendringen de betere kansen.

Na rust was het éénrichtingsverkeer naar het Gendringse doel met mogelijk wel 75% balbezit voor RKZVC. Omdat het in en om het zestienmeter gebied vol stond met spelers was er uiteraard ook weinig ruimte om echte kansen uit te spelen. De voorzetten van de zijkant leverden in het algemeen helemaal geen gevaar op. RKZVC probeerde dan ook regelmatig met schoten van net buiten de zestienmeter te scoren maar zij hadden het vizier absoluut niet scherp staan. Van de 15 a 16 genoteerde pogingen waren er hooguit 3 of 4 op goal. Gendringen werd continu onder druk gezet waardoor ze in het algemeen voetballend weinig konden opbouwen en veel de lange trap of de noodrem hanteerden. Uiteraard loerden ze daarbij ook op counters als die lange bal dan wel goed kwam en het was aan keeper Thijs Jurjus te danken dat 2 van die kansrijke counters geen Gendringens doelpunt opleverde. Zo pakte hij in de 67e minuut al uitlopend een pass op een vrijstaande spits en wist hij in de 80e minuut de doelpoging van een vrij op hem afkomende Gendringse spits onschadelijk te maken door zich op tijd voor de bal te gooien. RKZVC voerde de druk steeds meer op maar met hard werken en soms met kunst en vliegwerk kon Gendringen een Zieuwentse goal steeds voorkomen. Zo kon de Gendringse keeper, na een voorzet van Toby Bokkers en een sliding van een centrumverdediger de bal nog net op de doellijn pakken. Ook was er enige opwinding over een vermeende handsbal waarvoor de scheidsrechter geen penalty gaf. In blessuretijd waren er nog enkele hachelijke situaties voor het Gendringse doel maar je hebt dan ook enigszins geluk nodig dat er net een voetje van een aanvaller is voor het laatste zetje. Samenvattend was RKZVC na rust duidelijk de betere partij maar was er ook veel gebrei. RKZVC was niet in staat om een echte kans uit te spelen en had bij alle doelpogingen het vizier niet op scherp staan.

Het was een wedstrijd met veel strijd, soms op het scherpst van de snede. Iedere ploeg loopt in het seizoen een keer tegen een nederlaag op en dit was de eerste voor RKZVC sinds de nacompetitie van vorig seizoen. Achteraf was er nog behoorlijke consternatie vanwege de rode kaarten voor de Zieuwentse staf. Door de nederlaag neemt Gendringen de koppositie over met 1 punt voorsprong op RKZVC.
Hoe teleurgesteld men ook kan zijn over een nederlaag, een wedstrijd als vandaag kan ook leerzaam zijn. De echte prijzen worden pas aan het eind van het seizoen verdeeld.

Volgende wedstrijd is zondag 15 november: RKZVC 1 – DVV 1. Zie voor uitslagen en programma jeugd, de website.