Winnaar Jorn Kornegoor had zijn fiets helemaal met gekleurde lampjes opgepimpt. Foto: PR Foto:

Lichtjestraining als afsluiter

Lichtenvoorde - Woensdag 4 november stond als allerlaatste vrije training voor dit seizoen van de FCCL gepland en om deze bijzonder af te sluiten hebben we er een lichtjes avond voor georganiseerd.

Iedere rijders kon zijn creativiteit in de lampjes helemaal laten gaan op de BMX, helm en/of kleding, mits het verantwoord was om nog mee te fietsen. Nou dat hebben we geweten! Bijna 50 BMX-ers met bont gekleurde lampjes reden over de baan. Waarschijnlijk waren er afgelopen week geen glow-in-de-dark staafjes meer te verkrijgen in Lichtenvoorde en omgeving. Ook de kerstlampjes met batterij waren erg in trek. Er was zelfs iemand die op het laatste moment bedacht geen lampjes te hebben en heeft de led-strip achter d'r TV verwijderd en op haar BMX geplakt...Tja, da's ook een optie.

Er zat een prijs in de vorm van een beker met bioscoopbon te loeren op de winnaar. Het was natuurlijk erg moeilijk een winnaar te kiezen, aangezien ieder wel en origineel idee van verlichting op de bike had. De winnaar was Jorn Kornegoor die zijn fiets helemaal gekleurde met lampjes had opgepimpt, dit zag er super vrolijk uit. De originaliteitsprijs ging naar Kimberley te Kolstee die haar hele BMX zo fel met led strips had bekleed (op de accu van de boormachine van paps) dat het bijna pijn deed aan de ogen, maar deze rijdende gloeilamp was waarschijnlijk nog in Winterswijk te zien!

Terugkijkend, was het een zeer geslaagde avond. De plannen en ideeën voor volgend jaar zijn alweer druk gaande. Dit kon wel eens een jaarlijks terugkerend ritueel gaan worden…

Erix behaalt overwinning op S.V.B.V.

8-11-2015: Erix 1 – S.V.B.V. 1 3-0 (1-0)

Lievelde - Erix heeft vanmiddag zonder zelf echt groots te spelen vrij eenvoudig S.V.B.V. verslagen met 3-0. De eerste helft kwam moeizaam op gang. Erix combineerde wat beter en had meer balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. De eerste kans voor Erix was een goede kopkans voor Koen Klein Tank. Hij kopte helaas te zacht in waardoor de keeper van S.V.B.V. redding kon brengen.

Even later kreeg Koen Klein Tank wederom een goede kopkans maar hij ook deze inzet trof helaas geen doel. In de 35e minuut kwam Erix eindelijk op voorsprong. De keeper van S.V.B.V. treuzelde te lang om een terugspeelbal weg te werken. De bal kwam voor de voeten van Nick Berendsen die met een fraaie boogbal over de keeper scoorde: 1-0.

Erix bleef de betere ploeg en in de 42e minuut had Rowan Weenink de mogelijkheid om de 2-0 binnen te schieten na een goede combinatie met Koen Klein Tank. De doelman bracht echter redding.

Na de rust kwam Erix goed uit de startblokken. Rick ten Have kreeg in de 50e minuut een goede schietkans maar zijn schot werd gepareerd door de keeper. S.V.B.V. kon hier echter weinig tegenover stellen. Inzet was er wel maar een goede eindpass ontbrak bij de gasten uit Barchem. In de 60e minuut kwam Erix eindelijk op een 2-0 voorsprong. Rick ten Have verscheen alleen voor de twijfelende S.V.B.V. doelman en verschalkte deze door een prachtige boogbal.

Aan deze 2-0 ging goed voorbereidend werk vooraf van de prima ingevallen Pieter ten Have. Hij plaatste de bal door middel van een omhaal door naar Rick ten Have. Het verzet van S.V.B.V. was hiermee definitief gebroken en Erix verzuimde om de score verder op te voeren. In de 81e minuut scoorde Harm Spekschoor de 3-0 eindstand na een goede voorzet van Rowan Weenink.

Volgende wedstrijd
Door deze overwinning blijft Erix bovenin meedraaien in de 5e klasse. Volgende week zondag 15 november speelt Erix wederom thuis. Dan tegen Hoeve Vooruit. We hopen hierbij wederom op de steun van het publiek.