Micky Morssinkhof en Care for Love (v Cardento) Foto: FotoTrailer.
Micky Morssinkhof en Care for Love (v Cardento) Foto: FotoTrailer. Foto:

Provincie Gelderland en Rabobank
ondersteunen Jumping de Achterhoek

Lichtenvoorde - Jumping de Achterhoek, het internationaal springconcours van donderdag 26 november tot en met zondag 6 december in Vragender, mag rekenen op financiële ondersteuning van de provincie Gelderland en de Rabobank Noord- en Oost Achterhoek.

Paardensport is één van de kernsporten van Gelderland en de provincie noemt Jumping de Achterhoek een geweldige aanwinst naast topsportevenementen als Outdoor Gelderland in Arnhem, de internationale menwedstrijd in Beekbergen en het Wereldkampioenschap jonge dressuurpaarden In Ermelo.

Samen met hoofdsponsor Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek organiseert Jumping de Achterhoek een business event met als onderwerpen topsport, ondernemerschap en talentontwikkeling. Deze netwerkbijeenkomst 'Meer! In de Achterhoek' vindt vanaf 14.00 uur plaats op vrijdagmiddag 27 november op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde van de familie Morssinkhof. Gelderland gedeputeerde Jan Markink is blij met de verbinding tussen het programma Gelderland Sport! en de paardensport.


www.jumpingdeachterhoek.nl


Oldenhave Open Winter tennistoernooi

Lichtenvoorde - Van zondag 1 november tot en met zondag 8 november vond het Oldenhave Open tennistoernooi plaats op het tennispark van LTC De Kei. Met 141 spelers en 130 wedstrijden was het toernooi wederom uitstekend bezet.

Ook dit jaar mochten we weer, naast spelers van LTC De Kei, vele spelers uit de regio begroeten. Het weer was bijna zomerachtig deze week. Onder een aangename temperatuur zijn alle wedstrijden uitgespeeld. Op zondagmiddag werd het toernooi afgesloten met een gezellige prijsuitreiking. Naast de prijzen voor de winnaars van de diverse onderdelen, waren er drie extra prijzen te winnen.

Via een verloting onder de aanwezige deelnemers was Wesley Heilig de winnaar van een luxe koffiezetapparaat. Dit koffiezetapparaat werd mede mogelijk gemaakt door Obbink B.V. Daarnaast konden alle deelnemers een gok doen hoeveel games er totaal tijdens het toernooi gespeeld werden. Uiteindelijk bleek dat Doortje Leupens de beste inschatting had gemaakt en er slechts één game naast zat, waardoor zij met een verrassingspakket naar huis ging. Wij willen onze hoofdsponsor van de afgelopen jaren Oldenhave Installatiegroep bedanken en ook subsponsor Flynth adviseurs en accountants voor de sponsoring.


Voor einduitslagen, zie het artikel op contact.nl


KNLTB Najaarscompetitie 2015

Harreveld - Afgelopen vrijdag 6 november was de allerlaatste competitiewedstrijd in de 2e klasse van de KNLTB najaarscompetitie. Hierin werd in de laatste ronde thuis gestreden tegen Winterswijk. Doordat concurrent Ruurlo de week ervoor in zijn laatste partij (eveneens tegen Winterswijk) al een punt had laten liggen, had het gemengd dubbel team van T.C. Harreveld nog een kans om kampioen te worden. Dan moesten wel alle wedstrijden gewonnen worden deze avond, anders was de kans verkeken. Nadat het vele blad, dat in korte tijd alweer op de baan was gevallen, van de baan was geharkt en de regen iets minder hard naar beneden kwam is er afgetrapt met de dames- en herendubbels. Zowel Bianca en Lianne als Tiemen en Sjoerd trokken deze partijen in een tweesetter naar zich toe.

Na de pauze werden de gemend dubbel wedstrijden gespeeld. Tiemen en Lianne haalden na ruim een uur spelen het 3e punt binnen, eveneens met een 2-setter. Bianca en Sjoerd moesten dus voor het benodigde laatste punt spelen om het kampioenschap binnen te halen. De eerste set werd gewonnen, de tweede set ging naar Winterswijk waardoor er een allesbeslissende 'super tie-break' gespeeld moest worden (tot de 10punten). Zenuwslopend dat het was, is op het allerlaatste moment een achterstand van 7-6 omgebogen in een 10-7 overwinning. Op het eerste championship-point was het direct raak en kon het Kampioenschap gevierd worden!

Eddy, Wioletta, Henkie, Lianne, Bianca, Tiemen, Merel, Dennis en Sjoerd van harte gefeliciteerd!


Uitslag en programma Marvo '76

Mariënvelde - Uitslagen week 45 en programma week 46.

Orion DS 5 - Marvo DS 2: 1-3.
Loil MB 2 - Marvo MB 1: 1-3.
Marvo DS 1 - Cupido DS 1: 3-1.
Bovo DS 4 - Marvo DS 3: 1-3.

Programma voor week 46
11-11 om 21.00 uur: Marvo DS 2 - Reflex DS 3.
13-11 om 21.00 uur: Marvo HS 1 - Rivo HS 4.
14-11 om 14.00 uur: W.I.K. MB 2 - Marvo MB 1.
14-11 om 16.45 uur: Vios B DS 4 - Marvo DS 3.
14-11 om 17.00 uur: Marvo DS 1 - Halley DS 3.

Marvo Kerstvolleybal Toernooi
Het kerstvolleybaltoernooi wordt dit jaar voor de laatste keer in de huidige sportzaal gespeeld op zondag 20 december en zaterdag 26 december ( 2de kerstdag) 2015.


www.marvo76.nl