Jasper Hovenga (Lokaal Kerstpakket) en Sonja van der Donk (Donnance). Foto: Theo Huijskes
Jasper Hovenga (Lokaal Kerstpakket) en Sonja van der Donk (Donnance). Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Lokaal kerstpakket Oost Gelre

Oost Gelre - De belangrijkste doelstelling van de organisatie 'Lokaal Kerstpakket' is om voor iedereen, en dat van jong tot oud, van de komende Kerstdagen een waar feest te maken. Zoals te doen gebruikelijk zorgt het gros van de werkgevers bij dat jaarlijkse gebeuren in huiselijke familiekring ten behoeve van hun werknemers voor een persoonlijke waardering. Die waardering wordt in het merendeel van de gevallen uitgedrukt met het aanbieden van een Kerstpakket. Meestal bepaalde standaard- oftewel eenheidspakketten, die met grote hoeveelheden tegelijk worden samengesteld en ingekocht.

Door Theo Huijskes

Het gegeven dat uit een onderzoek is gebleken dat slechts 50% van de werknemers tevreden is met de inhoud van het kerstpakket, was voor de organisatie Lokaal Kerstpakket voldoende reden om een nieuw concept in de markt te zetten. Omdat deze organisatie ervoor zorgt dat de werknemers zelf de inhoud van het kerstpakket kunnen samenstellen, krijgt niet alleen iedereen wat hij wenst, maar is ook de waardering praktisch optimaal en wordt er bovendien niets verspild. Uit een vervolgonderzoek is inmiddels gebleken dat de tussenkomst van Lokaal Kerstpakket ervoor zorgt dat het percentage tevreden werknemers stijgt van 50% naar 95%. Onder het motto 'Shoppen met de Kerstdagen bij lokale ondernemers' zorgt nu Lokaal Kerstpakket ervoor dat werkgevers een extra steentje kunnen bijdragen aan het welslagen van de Kerst als familiefeest. Dit onder meer door de inhoud van het pakket te kopen bij collega-ondernemers in de buurt.

Immers maar al te vaak in het (recente) verleden wordt er niet aan gedacht om het pakket samen te stellen met producten van lokale winkeliers en ondernemers. De reden daarvoor was veelal, en is dat helaas in veel gevallen nog steeds, dat het eenvoudiger is om gebruik te maken van een gevarieerd standaard aanbod van landelijk gespecialiseerde bedrijven. Maar zoals in de praktijk maar al te vaak is gebleken: schijn bedriegt! Gebleken is namelijk dat 60% van de inhoud van de kerstpakketten na verloop van jaren in de prullen- of vuilnisbak verdwijnt.Lokaal Kerstpakket biedt de oplossing door werknemers zelf de inhoud van hun kerstpakket samen te laten stellen. Niet met een standaard bonnenboekje waaruit een keuze gemaakt kan worden, maar met een persoonlijke online Kerstshop van hun werkgever, gevuld met producten en diensten van winkeliers en ondernemers uit de buurt. Zo kan bijvoorbeeld het door de werkgever beschikbaar gestelde bedrag besteed worden aan vlees van de eigen slager. Mogelijk voor de aankoop van een nieuwe bril bij de eigen vertrouwde opticien. Met tussenkomst van Lokaal Kerstpakket is er geen sprake van verspilling, maar wel van optimale besteding. Gekocht bij vertrouwde winkeliers in de buurt. Daarbij zorgt Lokaal Kerstpakket voor blije en tevreden werkgevers. Immers, zij geven al hun werknemers een persoonlijk kerstpakket én besteden hun geld bij lokale collega-ondernemers.

Gemeente Oost Gelre
De belangstelling is inmiddels groot. Zo geeft de gemeente Oost Gelre haar medewerkers dit jaar een Lokaal Kerstpakket. Hiermee stimuleert de lokale overheid de plaatselijke of gemeentelijke economie en kunnen ondernemers zich presenteren in een speciale kerstwebshop. Andere werkgevers kunnen nog aansluiten bij dit initiatief. Verder zijn alle ondernemers uit Oost Gelre in de gelegenheid om hun producten aan te bieden.

Stadsmanager Linda Commandeur is erg blij met dit initiatief. "De gemeente Oost Gelre zet hopelijk een trend door op deze manier de lokale economie te stimuleren. Het zou mooi zijn wanneer andere werkgevers zich aansluiten. Dit kan zelfs al wanneer je maar één medewerker hebt." Sonja van der Donk van Donnance in Groenlo vult aan: "Doordat ik als winkelier zelf mijn aanbod mag samenstellen, kan ik mooi laten zien wat ik allemaal in mijn winkel heb." Volgens Jasper Hovenga van Lokaal Kerstpakket zorgt het initiatief voor meer bezoekers in de winkelstraten en in het bijzonder in de winkels zelf. "De werknemers halen niet alleen zelf hun kerstpakket op, zij stellen ook hun eigen pakket samen uit het lokale aanbod. Als gevolg daarvan krijg je een cadeau waar je echt op zit te wachten."

Ook tijd besparen en lokaal investeren met Lokaal Kerstpakket? Ga naar de website of neem op werkdagen telefonisch contact op.


www.lokaalkerstpakket.nl

085-4017320