José Zoeteman bij een groot aantal heerlijke producten die tijdens de open dag te proeven zijn. Foto: Jan Hendriksen. 
José Zoeteman bij een groot aantal heerlijke producten die tijdens de open dag te proeven zijn. Foto: Jan Hendriksen.  Foto: Jan Hendriksen

Open dag Boter-, kaas- en
kampeerboerderij 'n Ibink

Ruurlo - Zondag 22 november is het dan zover: de jaarlijkse open dag van Boter-, kaas- en kampeerboerderij 'n Ibink aan de Arfmanssteeg in Ruurlo. Het moment om te komen kijken voor een leuk eindejaarscadeau voor familie, vrienden, opa en oma, personeel of voor wie dan ook. Op deze open dag kan men van 10.30 tot 17.00 uur tevens genieten van de vele soorten kaas die men voorgeschoteld krijgt. Ook kan men proeven van de heerlijke Cholicup en natuurlijk van de Achterhoekse wijnen en de huiswijn van 'n Ibink: de Kasteelhoeve.

Door Jan Hendriksen

Tijdens de Open dag wordt er overheerlijke warme en koude hapjes ter plekke gemaakt waar natuurlijk de kaas van 'n Ibink in verwerkt wordt. Laat u verrassen door de kok(s). Ook dit jaar is er weer de chocolade toren. Nieuw in het assortiment is de heerlijke ambachtelijk thee van 'Bruur en Driekske'. "En natuurlijk hebben wij voor een ieder een kopje koffie, thee of glaasje fris en om alvast in de eindejaarsstemming te komen of een heerlijk glas warme Gluhwein"', zo vertellen Jan en José Zoeteman aan de vooravond van de open dag. Voor de kinderen is er een springkussen en een kleinigheid voor thuis. Natuurlijk ontbreekt Chocolaterie Magdalena niet op de open dag. José Zoeteman: "Magdaleen Haverkamp uit Wichmond staat met haar chocoladewagen naast onze kaaswagen met ambachtelijke bonbons." Op de boerderij werd tot voor enkele jaren geleden nog op ambachtelijke wijze boerenkaas, karnemelk, boter, kwark en yoghurt gemaakt. De hiervoor gebruikte apparatuur kan men nog zien als men het winkeltje bezoekt waar men behalve zuivelproducten ook de leukste geschenken en souvenirs en Achterhoekse producten kan kopen. Jan en José Zoeteman staan wekelijks in de regio met een uitgebreid assortiment op diverse weekmarkten. Donderdag is men met de marktkraam in 's-Heerenberg te vinden, vrijdag in Ruurlo (morgen) en Zelhem (middag) en zaterdags op de markt in Ulft. Onder de delers van de facebookpagina verloten Jan en José Zoeteman zondag tijdens de Open dag een paar Cholicup pakketten: www.facebook.com/nibinkruurlo. Informatie: www.nibink.nl.