De organiserende commissie voor de Lichtenvoordse leeuw. Foto: PR
De organiserende commissie voor de Lichtenvoordse leeuw. Foto: PR Foto: PR

'Let it Snow' opent kersttijd in
Lichtenvoorde

Nieuwe wintermarkt debuteert

Lichtenvoorde - "Het is een andere tijd geworden de laatste jaren," zegt Margreet Stortelder. "Met andere trends, een andere belevingswereld en een andere manier van ondernemen. Wat ons betreft tijd voor een andere vorm van kerstmarkt, liever gezegd wintermarkt, we trekken het iets breder." Margreet is een van de mensen achter 'Let it Snow', 6 december in het centrum van Lichtenvoorde. Het is de opvolger van Kerstklokkenzondag. "Maar het is meer dan een andere naam, het is een andere aanpak," vervolgt ze.

Het centrum van Lichtenvoorde wordt voor 'Let it Snow' ingedeeld in vier sfeerpleinen, verbonden met elkaar en met de winkelstraten. Met op elk plein muziek en zang, en kramen bij de ondernemers zelf voor de deur. De organisatie is blij dat de ondernemers, zowel de detailhandel als de horeca, bijna allemaal meedoen. "We hoefden niet te pushen," zegt Margreet. "Bijna iedereen was direct enthousiast."

Organiserende commissie
Het idee voor 'Let it Snow' ontstond pas enkele maanden geleden. Margreet was net voor de Lichtenvoordse kermis benaderd door de Lichtenvoordse Ondernemersvereniging (LOV). Op een brainstormavond kort daarna werd een denktank gevormd. Na een presentatie voor de LOV door Margreet en de haren op 12 oktober werd die denktank opgevolgd door een echte commissie die concreet met de voorbereiding aan de slag ging. Die commissie bestaat naast Margreet uit: Laurens Snijders, Han ter Woerds, Benno Voorhuis, Kathy Vrijdag, Ellen Kroekenstoel en Reeny Klein Gunnewiek.

Wat er allemaal precies gaat gebeuren wil ze nog niet kwijt: "Een ijskoningin zal er zijn en we hebben ook lopende koren, die van het ene sfeerplein naar het andere trekken. De rest blijft nog een verrassing."

Nog steeds op eerste zondag na Pakjesavond

De vier pleinen zijn de Markt, de Varkensmarkt, het plein voor de Bonifatiuskerk en de Nieuwmarkt/Molendijk. "Ook de Dijkstraat doet gelukkig mee," meldt Margreet. "Die straat wordt die dag een uitloper van de Markt."
Wat dit jaar niet veranderd is ten opzichte van Kerstklokkenzondag, is de dag waarop het plaatsvindt: de eerste zondag na Pakjesavond. En dat is dit jaar al op zondag 6 december. "Dat wil niet zeggen dat dat de vaste dag blijft," aldus Margreet. "Zeker als 5 december op zaterdag valt, is het wel wat vroeg naar onze mening."

'Let it Snow' begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Vanaf 16.00 uur is er in de horecazaken muziek met live bands en DJ's, en die muziek gaat na afloop van de wintermarkt gewoon door. "De entree is vanzelfsprekend gratis," voegt Margreet toe. "Wij hebben er echt ontzettend veel zin in. We willen natuurlijk een goede eerste indruk maken. En met een mix van traditionele gezelligheid en vernieuwende elementen heb ik daar meer dan goede hoop op."


www.facebook.com/LetItSnowLichtenvoorde