Afbeelding
Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Acrogym bij Spirit'90

Tijdens de uitvoering van Spirit'90 in juni heeft de acro-groep middels demonstraties en een groepsoptreden laten zien wat ze kunnen. Menigeen was enthousiast hierover en daarom enige uitleg betreffende de Acro bij Spirit'90.

Acrogym is een combinatie van turnen en acrobatische gym. Er wordt gewerkt in twee of drietallen die samen de acrobatische oefeningen uitvoeren. Naast behendigheid, kracht, concentratie en lenigheid leer je ook vertrouwen hebben in de ander. De sporters leren letterlijk en figuurlijk op elkaar te bouwen en leren samen te werken.

Een oefening bestaat uit:
- enkele acrobatische onderdelen
- verbonden door sierlijke sprongen en danspasjes
- balans en tempo onderdelen
- piramides bouwen
- wordt uitgevoerd op muziek.

Om bij deze acro-groep te kunnen zul je eerst minstens een jaar op de gym moeten hebben gezeten om de basis goed onder de knie te krijgen en daarna wordt er door de acro-leiding getest of je geschikt bent en of er op dat moment een partner voor jou is.

Op 30 januari 2016 organiseert Spirit'90 een acro-wedstrijd in de Hamalandhal waar we natuurlijk ook zelf aan mee doen. Houd de site in de gaten voor meer informatie (www.spirit90.nl) en kom ook kijken.