Ontspannen wachten de 4 dj's af terwijl ze voor het laatst de opbrengst uit de brievenbus van het Glazenhuis tellen. Foto: Eveline Zuurbier
Ontspannen wachten de 4 dj's af terwijl ze voor het laatst de opbrengst uit de brievenbus van het Glazenhuis tellen. Foto: Eveline Zuurbier Foto:

Glazenhuis brengt € 8786,05 bijeen voor KiKa

MARIËNVELDE - Café Wieggers is aan het einde van de zondag stampvol. Over een kwartier komen de vier dj's naar buiten en zullen dan het eindbedrag van hun Glazenhuisactie voor KiKa bekendmaken. De vier zitten sinds vrijdagavond in een Glazenhuis in het Mariënveldse dorpscafé.

?Door: Eveline Zuurbier

Ontspannen wachten ze de tijd af terwijl ze voor het laatst de opbrengst uit de brievenbus van het Glazenhuis tellen. Dat het zo druk zou worden, hadden ze nimmer kunnen bedenken.

De actie in het Glazenhuis in Mariënvelde van waaruit de dj's tegen betaling non-stop verzoekplaatjes draaien terwijl ze niets eten, heeft 8786,05 euro opgebracht. "Waar een groot dorp groot in kan zijn", zegt Randy Radstaak. "De nachten waren zwaar. De muziek blijft doorgaan en de aanvragen bestonden uit harde nummers: om wakker te blijven", lacht hij. "Leuk is dat er om half 5 's morgens een man en een vrouw het café binnenkomen en op de aangevraagde plaatjes gaan dansen. Dat deed ons goed."

De vier zijn in een opperbest humeur en genieten van het spektakel waartoe zij aanzetten. "We hebben dit weekend een ongekende saamhorigheid in ons dorp gezien. Voor de veiling kwamen er steeds meer kavels binnen. Er had iemand een kalf gegeven waarop je kon bieden. Hij deed er dit weekend nog een kalf bij. Iedereen reageert positief en dat moedigt nog meer aan. Het hield ons in ieder geval op de been."


Lees meer op pagina 3