Verrassend grote deelname tijdens twaalfde Gengeltocht. Foto: PR
Verrassend grote deelname tijdens twaalfde Gengeltocht. Foto: PR Foto:

Juiste ingrediënten maken Gengelen door en rond Vragender tot succes

Vragender - Wat zijn de ingrediënten om Gengelen tot succes te maken? Om een aantal te noemen: de belangrijkste is mooi weer, goede startlocatie met voldoende parkeerruimte, soepele organisatie, mooie route, goede pauzeplek, lekkere soep en ga zo maar door.

Het was er allemaal weer tijdens de twaalfde gengeltocht in Vragender op zondag 8 november. En natuurlijk een verrassende grote deelname. Was u erbij dan was u zeker niet alleen op tocht, want u werd vergezeld door bijna 1000 gengelaars.Voor de gengelorganisatie is geen betere reclame denkbaar.

Rondleiding pauzeplek
De wandelaars waren weer welkom op boerenerven, door mooie stukken natuur, op kavelpaden maar ook bij de oldtimers van de familie Weijenborg waar de pauzeplek was. Een mooie en leerzame rondleiding door de firma XHC Exclusieve Hout- & chaletbouw aan de Herinsaweg.

Dan nog even een ommetje lang het terrein van de Zwarte Cross, over het nieuwe Hammerplein bij sporthal en MFA (Multifunctioneel Centrum) en een slinger door de Eschrand - Vragenders nieuwste woningbouwgebied – en zo weer terug naar het startpunt bij de molen.

De glühwein was weer op temperatuur en er werd druk en gezellig nagepraat over de belevenissen. Nog even door de winkel van de molenaar en de dag was weer om. Een dag met louter hoogtepunten. Op naar tocht dertien op de tweede zondag van november 2016. U komt toch alle weer gengelen en het getal 1000 volmaken? Dank aan allen die meegeholpen hebben of zaken beschikbaar stelden voor een mooie gengeldag.