Het HiPP wil een forum en denktank zijn voor dromers en doeners. Foto: PR
Het HiPP wil een forum en denktank zijn voor dromers en doeners. Foto: PR Foto:

Exposities én dichterscollectief

Lichtenvoorde - Galerie Lodiek is weer open. Voor een expositie en voor een optreden van een dichterscollectief. Door het aanbieden van verschillende activiteiten wil Lodiek meer bezoekers trekken en aandacht schenken aan de maatschappelijke doelstelling van de galerie. De galerie is gevestigd in een het Sociaal Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30 te Lichtenvoorde.

De galerie brengt kunstenaars met en zonder beperking samen! De toegang is gratis en de De galerie is alleen op zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Iedere zondag zal een van de deelnemende exposanten aanwezig zijn, waarbij de kans aanwezig is dat de exposant op die middag een nieuw werkstuk aan het creëren is.
Ditmaal exposeren Patrick Peters, een gepassioneerd fotograaf die de kunst van het fotograferen van bloemen op een hoger niveau heeft getild. Hij gebruikt geen speciale apparatuur, behalve een macrolens. Hennie Wieland is op latere leeftijd begonnen met het maken van beelden. Haar inspiratie komt vanuit haar beleving en ervaring uit het dagelijks leven en bijzondere ontmoetingen. Kryn Buchly tenslotte schildert graag in 3D. Schilderen is een ontspanning voor hem.

Activiteiten
Naast de verschillende exposities is op 15 november het HiPP aanwezig. Het HiPP heeft zoals dat tegenwoordig heet een 'missie'. Het instituut wil een forum en denktank zijn voor dromers en doeners in het poëtische landschap van de Achterhoek. HIPP bestaat uit: Hans Mellendijk (1951), Louis Radstaak (1948) en Bert Scheuter (1954). Op 29 november is er een creatieve middag in aanwezigheid van Sinterklaas. Volgend jaar zullen de exposities meer een thema-achtig karakter hebben.