Dansen met groep 1 en 2. Foto: PR
Dansen met groep 1 en 2. Foto: PR Foto:

Dansworkshop voor kleuters

Regio - De werkgroep Kind en Cultuur is een werkgroep die zorgt voor een cultureel aanbod voor de basisscholen in Lichtenvoorde en de kerkdorpen.

Afgelopen twee weken bestond dit aanbod uit een dansworkshop voor de groepen 1 en 2 in Den Diek. De dansworkshops werden verzorgd door Sophie, dansdocent van Dansspetters. Sophie maakte in haar lessen gebruik van o.a. Bas Ballon en een schatkaart. De kleuters hebben erg genoten.


Moorddiner bij
Restaurant de Leeuw

Lichtenvoorde - Zondag 22 november vindt er van 16.00 tot 20.30 uur een 'moorddiner' plaats bij Restaurant de Leeuw in Lichtenvoorde. Dit Moorddiner is een uniek en ludiek diner met medewerking van thrillerschrijvers Tomas Ross en Corine Hartman. Maar ook met medewerking van inspecteur Herman ter Haar, en theatrale aankleding van enkele toneelspelers.

De Leeuw serveert een zesgangendiner, terwijl u tussendoor op ludieke manier kennismaakt met thrillerschrijvers Tomas Ross en Corine Hartman. Zij schreven samen Doodskopvlinder, een thriller die vijf sterren kreeg in het AD. De twee vertellen over schrijven en hun samenwerking, gaan in gesprek met inspecteur/rechercheur en plaatsgenoot Herman ter Haar, en worden aan de tand gevoeld door enkele wel heel aparte gasten.
Thrillerschrijvers
Corine Hartman (1964) werkte lang als tekstschrijver en heeft inmiddels vijftien thrillers op haar naam staan. Hartmans boeken worden geroemd om de keiharde actie en de fascinerende personages. Ze werd diverse malen genomineerd voor De Gouden Strop en won meerdere Crimezone Awards.

Tomas Ross (1944) balanceert in zijn spannende en gedurfde thrillers op de scheidslijn tussen feit en fictie. Hij schreef meer dan veertig thrillers, won driemaal De Gouden Strop en werkte alsscenarioschrijver mee aan gelauwerde Nederlandse series en films.

Voor informatie, kosten en reserveren, bel of mail.


0544 372348

info@restaurantdeleeuw.nl


Vlinderkring Achterhoek

ACHTERHOEK - De Vlinderkring Achterhoek is voor iedereen die in de Achterhoek woont, belangstelling heeft voor vlinders en daar ook iets voor zou willen doen. Zij kunnen zich aanmelden.

Het is belangrijk om te weten waar de vlinders het wel of niet goed doen. Daarom wordt er wekelijks geteld, van mei tot eind september, voor de Vlinderstichting. De eerstevolgende bijeenkomst is 19 november in de schoppe van Antoon en Annet Stortelder, Huijskesdijk 2, Zieuwent. Bijwonen en/of lid worden? Mail naar: lidavt@hotmail.com.