Robbert Konings is de nieuwe President van De Jonge Nölepeters. Foto: PR
Robbert Konings is de nieuwe President van De Jonge Nölepeters. Foto: PR Foto:

Twee buutavonden van De Jonge Nölepeters

Lievelde - Nadat de traditionele Buutavond van De Jonge Nölepeters al jaren achtereen uitverkocht was besloot de vereniging dit jaar 2 Buutavonden te organiseren. De carnavalsvereniging uit Lievelde kan terugkijken op 2 meer dan geslaagde en drukbezochte avonden. Naast 4 grandioze Buuts stond ook nog de onthulling van de nieuwe President op het programma. Na 5 jaar heeft Marco Hulshof besloten om het stokje over te dragen aan zijn opvolger. Om 20.11 uur begon de avond met het betreden van de zaal onder leiding van Prins Wouter de 1e, Prinses Marlou en President Marco met hun gevolg.

President Marco opende de avond met het welkom heten van alle genodigden en ging vervolgens verder met de wisselingen van de wacht. Koen 'Platvoet' Spekschoor en Teun te Poele hebben na vele jaren te kennen gegeven te willen stoppen als lid van de Carnavalsvereniging De Jonge Nölepeters. President Marco bedankte de inmiddels oud-leden voor hun getoonde inzet tijdens hun periode bij De Jonge Nölepeters, en gaf aan dat zijn opvolger er tijdens het Carnavalsbal van 2016 nog uitgebreider op terug zou komen.

Rob Adema werd welkom geheten als nieuw lid van de vereniging. Nadat hij kort werd geïntroduceerd door President Marco ging deze verder met het vertellen van een aantal Lieveldse anekdotes uit de afgelopen periode.

Onthulling nieuwe president
Toen werd het tijd om afscheid te gaan nemen van Marco als President. Middels een staande ovatie verliet hij voor de laatste keer als President het Nölershol. De spanning steeg toen de onthulling van de nieuwe President van start ging. De onthulling stond in het teken van rasartiest Boudewijn de Groot. Vanzelfsprekend kende de onthulling dus ook enkel muzikale hoogtepunten. De apotheose stond bol van de spanning en na het geven van enkele hints kwam Robbert Konings tevoorschijn als de nieuwe President van De Jonge Nölepeters.

Eerste Buutreedner
Na een korte maar krachtige introductie van de kersverse President werd het tijd om de eerste Buutreedner te verwelkomen. Dat was stand-up comedian Wouter Monden. Hij wist met zijn enthousiasme direct te scoren in het Nölershol. Hij was laatst zelfs nog na een optreden door een vrouwtje aangesproken dat zij hem de ideale schoonzoon vond. Hij vond het een beetje ongemakkelijk, al helemaal omdat haar zoon er bij stond.

Tweede Buutreedner
Als tweede Buutreedner kwam er een oude bekende de zaal binnen. Jan Riesewijk alias 'Johannes Plechelmus Kardinaal Schottelkaamp'. Als vanouds was hij weer beresterk in zijn rol als Kardinaal. Hoewel hij predikte namens de Katholieke kerk was seks een veelbesproken onderwerp. Zo vond hij het apart dat 'zijn' katholieke kerk homo's onnatuurlijk vind. 'Nee, oaver water lopen, da's normaal' aldus Johannes. Ook deelde hij mee dat 60% van de mannen niet direct kan slapen na de seks, 'want ze mot eerst nog noar huus hen veuren'. Laatst zij de dokter hem dat hij wat minder moest drinken, immers alcohol lost de problemen niet op. 'Moar dat dut melk ok neet', aldus Johannes.

Derde Buut
Als derde Buut was er weer een Leeveldse buut. Vorig jaar was het 'Apart nog ni'js' die de laatste nieuwtjes uit Lievelde deelden. Maar dit daar zorgde Erik te Poele alias 'Erik de Kloe, de Roddelgoeroe' dat iedereen weer op de hoogte werd gebracht van het laatste nieuws.

Zo bracht hij een gedicht a la Jan Veen over een bestuursvergadering in Den Bosch waar het bier zowel voor, tijdens als na de vergadering dusdanig rijkelijk vloeide dat geen van de bestuursleden wakker werden op de plek waar ze in slaap vielen. Ook werd de plaatselijke autohandelaar nog even benoemd en vergeleken met Suarez. Nieuw in het assortiment aldaar zijn de bloemen, die kosten immers maar een 'beetje'. Een sterk optreden dat enthousiast werd ontvangen door het Nölershol!

Afsluitende Buutreedner
Als afsluiter een oude bekende in de ton. Rob Oude Luttikhuis alias Antonie 'dakantonnie'. Hij was wat gefrustreerd over zijn schoonmoeder. Ze werden het maar niet eens samen.

'De beste plek in huus veur dat mense is in een urn op de schouw' aldus Antonie. Ook het woord tragedie was een punt van discussie. Valt je 1/2e liter bier van de bar? 'Dat is een ongeluk, geen tragedie' aldus schoonmoeders. Portemonnee kwijt? ' Dat is een verlies', aldus schoonmoeders. 'Als ik oe anriej op 't oprit veur 't huus hoo neum ie dat dan' vroeg Antonie. 'Ja, dat noem je nu een tragedie' zei schoonmoeders. 'Dat dacht ik al wal', vervolgde Antonie, 'want 't is gin ongeluk en zeker gin verlies'.

Op de zaterdag was Paul Wiefferink, Twents Buutkampioen, het enige nieuwe gezicht. Zijn debuut in het Nölershol was ijzersterk. Hij vertelde over het boerenleven in Twente. Op de weg naar Lievelde had hij trouwens nogal last gehad van een bumperklever. Die reed toch wel erg dicht voor hem. Hij had ook een nieuw geurtje uit Twente. Het heette niet Chanel-five maar Pest-four.

Na het laatste woord van President Robbert werd er nog gezellig nagepraat over deze fantastische buutavonden onder begeleiding van de muzikale klanken van de Bloazepeters en DJ Harbo. ALAAF!


Jan Riesewijk als Kardinaal. Foto: PR