Leden KSH blij met nieuwe aanwinst. Foto: PR Foto:

Harreveld - Sinds kort kunnen de leden van KSH Streetdance extra goed dansen op de klanken uit de nieuwe ghettoblaster! De leden treden aanstaand weekend weer op tijdens de pronkzitting van carnavalsvereniging de Zandbieters.

Bij KSH Streetdance kun je terecht voor gezellige en leerzame danslessen op de donderdagavond in de gymzaal van Dorpshuis 't Kempken in Harreveld.

Streetdance bestaat uit een combinatie van Jazzdance, Hiphop, Funk en een beetje aerobics.

Tijdens de lessen leer je niet alleen dansen, er wordt ook aan de houding en conditie gewerkt. Meedoen kan vanaf groep 3 tot en met het Voortgezet Onderwijs. Heb jij ook zin om iedere week een uurtje heerlijk te dansen?

Opgave en informatie
Om je op te geven, kun je een mail sturen naar kshgym@hotmail.nl. Voor meer informatie, neem een kijkje op de website.

KSH turnt 1e voorronde 3e divisie

Harreveld - Zaterdag 14 november vond de eerste voorronde van de 3e divisie plaats in de turnhal in Doetinchem. Lise klein Holkenborg nam namens KSH deel aan deze wedstrijd. De meiden in de 3e divisie turnen veel meer uren in de week als Lise en toch heeft ze vorig seizoen ook al laten zien dat ze zich staande kan houden in de 3e divisie. Vorig seizoen mocht ze zelfs deel nemen aan de halve finale NK.

Dit jaar moest ze weer een niveau omhoog. Dus toch weer spannend hoe ze het zou doen in de wedstrijd. Ook Lise zelf had erg veel last van zenuwen deze wedstrijd. Ze begon op de sprong, hier liet ze een prima half in half uit zien over de Pegasus. Daarna verder met de brug, hier heeft ze nog een aantal elementen die nog niet helemaal goed gingen.

Ze had daarom de oefening iets aangepast, de uitvoering was heel goed en netjes en dat leverde haar een hele mooie score op. Op de balk had ze door de zenuwen een val met de pirouette, verder bleef ze met de losse rol en de radslag keurig staan. Als laatste een hele mooie vloeroefening op muziek. Dit jaar had ze een nieuwe oefening aangeleerd door Vanessa Wolters, hulpleidster bij KSH.

Ze turnde deze oefening erg mooi zowel in dans als acrobatiek. Uiteindelijk werd ze ook 6e op dit toestel. In een sterk wedstrijdveld van 19 meiden eindigde Lise in de top 10 op de 8e plaats. Een hele knappe prestatie waar we allemaal heel trots op zijn!

Rustige wedstrijd RKZVC tegen DVV

RKZVC 1 – DVV 1: 3 – 0 (1 – 0)

Zieuwent - DVV stond onderaan in de stand en het standsverschil was in de wedstrijd dan ook duidelijk te zien. RKZVC speelde (haast te) rustig rond maar omdat dat soms ook nog onnauwkeurig gebeurde leverde het krachtsverschil niet erg veel kansen op.

De eerste schoten waren van Remco van Leeuwen (via keeper corner), Sjors Storkhorst 2x (naast en over) en Jens Schutten na een mooie steekpass van Remco van Leeuwen (via keeper corner). In de 19e minuut kwam de 1-0 na een mooie pass van Sven Jurjus naar Sjors Storkhorst op links. Hij kapte naar binnen en schoot vanaf 16 meter met een mooie kromme bal in de rechter benedenhoek.

Vijf minuten later viel het 1e schot van DVV te noteren van 30 meter afstand dat echter ruim over ging. Na een mooie aanval over rechts via Remco Buiting kon de Duivense keeper het schot van Sven Jurjus tot corner verwerken. Dit gold ook voor de kopbal van Sven Jurjus na een voorzet op maat van links van Sjors Storkhorst.

De veldverhoudingen na rust waren hetzelfde maar DVV kwam met counters soms wat beter door dan voor rust. Een drietal schoten op goal (50e, 66e, 69e minuut) hadden echter te weinig vaart waardoor Thijs Jurjus ze gemakkelijk kon pakken. De counter in de 78e minuut leverde wel een hard schot op van 20 meter afstand dat een halve meter over ging.

Buiten deze momenten bleef RKZVC in alle rust rond spelen waarbij de lange ballen wel vaak onnauwkeurig waren. In de 63e minuut ging een vliegend schot van Sjors Storkhorst na een korte corner rakelings langs de linker kruising. Enkele minuten later kon de Duivense keeper nog redden op een schot vanuit een schuine hoek van Sven Jurjus maar in de 72e minuut was de keeper kansloos op een daverend schot van Sjors Storkhorst van 30 meter afstand onder de lat.

De 3-0 viel in de 80e minuut na een mooie aanval van RKZVC. Sven Jurjus zette van rechts op maat voor tot voorbij de 2e paal waar Jouke Knippenborg de bal ineens vanuit de stuit overtuigend binnen schoot. De laatste kansen waren voor Ties Heutinck in de 88e en 90e minuut. Bij de eerste draaide hij zich op de 16 meterlijn mooi vrij maar schoot hard een halve meter naast de rechterpaal. Bij de tweede ging zijn schot vanaf 11 meter een meter over.

Na de vorige twee wedstrijden tegen de concurrenten Witkampers en Gendringen waarbij slechts 1 punt werd behaald, deed de ploeg wat het in een wedstrijd tegen een laag geklasseerde tegenstander moet doen: winnen. Na de beker komende donderdag tegen hoofdklasser Quick '20 en de wedstrijd in de Achterhoekcup dinsdags daarna, volgt over twee weken de uitwedstrijd naar concurrent Varsseveld. Een wedstrijd om naar uit te zien.

Volgende wedstrijden donderdag 19 november RKZVC 1 – Quick '20 1 (beker) / dinsdag 24 november RKZVC 1 – Winterswijk 1 Za (Achterhoekcup).