De naam van OK Makelaar & Hypotheken zal de aankomende 4 seizoenen op het prachtige oranje shirt staan. Foto: PR Foto:

OK Makelaar & Hypotheken sponsort shirts Longa Dames 1

Lichtenvoorde - Het 1e damesteam van Longa 30 heeft in OK Makelaar & Hypotheken uit Lichtenvoorde een nieuwe shirtsponsor gevonden. De naam van OK Makelaar & Hypotheken zal de aankomende 4 seizoenen op het prachtige oranje shirt staan. Longa dames 1 en OK makelaar & hypotheken is een prima match. "Het dames voetbal in Nederland is een van de snelst groeiende sporten van de afgelopen jaren. En wij zijn met ons bedrijf de laatste jaren ook erg gegroeid", aldus Emil Kolkman van de hypotheken tak van OK.

Emil:"Via een goede bekende (de keeper) kwam ons ter ore dat de shirtjes die ze toen hadden, echt niet meer konden. Maarten Oonk de makelaar van OK was al snel van mening dat deze investering een goede zou zijn. Emil Kolkman (die nog nooit op een voetbalveld was geweest) vond, toen hij hoorde dat hij dan met circa 20 jonge meiden/ dames op een teamfoto zou mogen, het ook een prima plan. Zonder gekheid, we zijn erg trots onze naam aan het ambitieuze team van trainer Josua Johannes te verbinden. Het is een erg jong team en het heeft daarom nog volop groei mogelijkheden. Groei, telkens verbeteren en plezier zijn ook kernwoorden in onze bedrijfsvoering. We wensen de dames heel veel succes in de nieuwe tenues!"

Onverdiende nederlaag voor Longa '30

Lichtenvoorde - Longa '30 heeft verzuimd om op gelijke hoogte te komen met koploper Woezik. Dankzij een lesje in effectiviteit verloor Longa '30 met 1-3 en is het gat nu gegroeid tot zes punten.

Trainer Jeroen van Haaren kon nog altijd geen beroep doen op Pim Elferink, Mark Elferink, Floris Eskes, Thomas Kerperien en Freek Heinsbroek. Al na 20 seconden zagen deze geblesseerde spelers hun teamgenoten op een 0-1 achterstand komen. Yordi Orriëns verwerkte een voorzet niet goed waardoor Thijs van der Velden kon profiteren. Een minuut daarna kreeg Woezik nog een kans maar deze keer ging de bal over. Daarna nam Longa '30 de regie in handen en kreeg het ook goede mogelijkheden. Vlak nadat Jurgen Wiegerinck een mooie kans onbenut had gelaten, kopte hij een prima voorzet van Tim Bader goed binnen: 1-1. In het vervolg van de eerste helft had Longa '30 op voorsprong moeten komen, maar dit liet het helaas na.
Ook na rust begon Longa '30 sterk. Zo werd een kopbal van Luc Belterman knap onschadelijk gemaakt door de keeper en raakte de Tim Bader de bal niet vol nadat hij zichzelf met de borst mooi had vrijgespeeld. Na een uur spelen vloeiden de krachten weg bij Longa '30. Er werden meer en meer lange ballen gespeeld die gemakkelijk konden worden verdedigd door Woezik. Toen Woezik uit haar eerste kans in de tweede helft ook meteen de 1-2 maakte (opnieuw Van der Velden), leek het pleit beslecht. Niet lang daarna scoorde invaller Bram van Summeren na een mooie beweging de 1-3 en was de wedstrijd gespeeld. Toen de uitstekende scheidsrechter na 90 minuten affloot overheerste de teleurstelling; een gemiste kans om de koploper pijn te doen.

Opstelling Longa '30: Boschker, Belterman, J. Wolters, Orriëns, Hulshof, Klein Goldewijk, Te Veldhuis, Bader, Te Brake, Wiegerinck en I. Wolters. Volgende week is het een vrij weekend en de week erna gaat Longa '30 op bezoek bij AFC Arnhem.

HV Pacelli 1 – HVBS 1 (11-9) 29-20

Zieuwent - Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli haar 7e wedstrijd tegen de dames van HVBS. HVBS had uit 6 wedstrijden 3 punten behaald en was dus erg gemotiveerd om tijdens deze wedstrijd 2 punten te pakken. Om de aansluiting met de eerste vier te behouden, wisten de dames van Pacelli ook dat er punten gepakt moesten worden.

In de voorbespreking kwam vooral naar voren dat de dames hun eigen spelletje zouden moeten gaan spelen, op hoog tempo, de kansen afwachten en uiteraard afmaken. In het begin van de wedstrijd kwam Pacelli op een kleine achterstand, 2-5 in het voordeel van HVBS. Over en weer werd er een aantal keer gescoord en HVBS nam hierin de leiding. De kansen die Pacelli creëerde werden niet goed afgemaakt en verdedigend vielen er een aantal gaten waardoor het gedurende de eerste helft redelijk gelijk opging. Toch was de ruststand in het voordeel van Pacelli (11-9).

Tijdens de rust werd vooral aangegeven dat de dames verdedigend een flink tandje bij moesten zetten en aanvallend kansen blijven creëren en deze afmaken. De start van de tweede helft begon goed voor Pacelli, binnen 10 minuten was er een voorsprong van 18-11. Na deze goede start kon HVBS toch weer wat terugkomen, dat resulteerde in een 7 maal score in 10 minuten. Pacelli herpakte zich en liep uit naar een eindstand van 29-20. Een verdiende overwinning, al was het niet de beste wedstrijd van het seizoen. Ondanks dat zijn de punten toch voor Pacelli.

De volgende wedstrijd gaan de dames uiteraard weer voor de volle 100% voor de punten. Met uw support hebben wij er veel vertrouwen in dat het aanstaande zaterdag weer een mooie wedstrijd zal worden. Deze uitwedstrijd vindt aanstaande zaterdag, 21 november, om 19:00 plaats tegen de dames van Groessen.