Met een BMX over de daken, gaat een stuk sneller. Foto
Met een BMX over de daken, gaat een stuk sneller. Foto Foto:

BMX-piet was er natuurlijk ook bij

Lichtenvoorde - Dat Sint en zijn Pieten groot BMX liefhebbers zijn weten we al langer. Ze volgen de wedstrijden zoveel mogelijk op de livestreams en lezen alle verslagen van de FCCL op de site.

Vorig jaar hebben een paar Pieten de spoedcursus met-BMX-over-de-daken bij de FCCL gevolgd, welke met vlag en wimpel hiervoor zijn geslaagd. Dit jaar wilden ze ook weer met de BMX over de daken, omdat dat toch een stuk sneller gaat dan lopend. Echter was Regelpiet dit jaar de BMX én de kleding voor op de fiets vergeten! De FCCL ontving dan ook een heuse brief van de Sint met het verzoek of we 8 BMX fietsen en tenues beschikbaar konden stellen zodat de BMX-piet toch zijn ding kon doen in Lichtenvoorde. In de ruil daarvoor kreeg de FCCL een extra grote hand pepernoten na afloop. Het is helaas wel een natte intocht geworden, de regen bleef maar komen maar dit kon het kinderpret niet drukken.

En de BMX-pieten hadden zichtbaar plezier op hun geleende spullen. We wensen iedereen een fijne sinterklaas, en je zet toch wel je schoen vanavond?

KSV geeft voorsprong 3 keer weg

Terborg 1 - KSV 1 (4 - 3)

Vragender - Vanmiddag moesten de mannen van Manfred Graven aantreden tegen Terborg. Op dit moment de nummer 7 tegen de nummer 13 in de 4e klasse C.

KSV kreeg in de 11e minuut haar eerste kans van de wedstrijd. Erwin kwam vanaf rechts en schoot op doel. Zijn inzet werd echter door de keeper van Terborg uit de bovenhoek gehaald en tot corner verwerkt. Vervolgens golfde het spel op en neer zonder dat een van beide teams echt grote kansen kreeg. In de 38e minuut was het dan wel raak. Vanaf het middenveld werd er een diepe bal op Erwin gespeeld waarna deze één-op-één kwam te staan met de keeper van Terborg. Erwin bewaarde de rust en schoof de bal langs de doelman, 0-1. Nog geen minuut later was het onoplettendheid in de KSV defensie en stond het al weer gelijk. In de 44e minuut was er weer de voorsprong voor KSV. Een mooie aanval over rechts. Marijn legde de bal goed breed op Erwin en deze tikte de bal binnen de 16 meter achter de doelman. Dit was tevens de ruststand.
De tweede helft begon KSV goed en dit resulteerde meteen in enkele goede kansen. Eerst was er in de 47e minuut een goed schot van Marijn, maar zijn schot werd door de keeper tot corner verwerkt. Bij de corner kreeg Twan een goede kans maar weer zat de keeper er goed bij. Even later was het Rick met een prima schot en ook hier hetzelfde verhaal. In de 65e minuut was het niet adequaat uitverdedigen van de KSV defensie en was de stand weer gelijk. Nog geen 5 minuten later was er een goede aanval over links. Twan trok het 16 metergebied in en werd neergehaald, penalty. Erwin ging achter de bal staan en faalde niet, waardoor hij voor zijn derde van de middag tekende. In de 78e minuut werd Erwin halverwege de helft van de tegenstander neergetrokken. Een doorgebroken speler zou je zeggen. Maar de scheidsrechter gaf enkel de gele kaart en een vrije trap voor KSV. Marijn schoot deze hard onder in de hoek, maar weer was daar de keeper. Wat aan de ene kant dan niet lukte, lukte aan de andere kant vervolgens wel, 3-3. Enkele minuten later nog een vrije trap op de rand 16 meter voor KSV na een overtreding op Erwin. Marijn schoot hard in maar zijn schot werd wederom gepareerd door de uitstekend keepende doelman van Terborg. Tot overmaat van ramp maakt Terborg uit de counter dan in de tegenaanval de 4-3. Dit was tevens de eindstand van vanmiddag.

Volgende week is KSV 1 vrij. Zondag 29 November speelt KSV 1 thuis tegen Vios Beltrum 1, aanvang 14.30 uur.