Het Litac-kampioensteam (v.l.n.r.): coach Lars Wildenborg, Rutger Carelse, Kevin Pan, Lars Bannink en Lode Hulshof. Foto: PR
Het Litac-kampioensteam (v.l.n.r.): coach Lars Wildenborg, Rutger Carelse, Kevin Pan, Lars Bannink en Lode Hulshof. Foto: PR Foto:

Litac 1 jeugd kampioen
Landelijk A

Lichtenvoorde - Het eerste jeugdteam van Litac is afgelopen zaterdag 21 november kampioen geworden in Landelijk A, het hoogste nationale niveau bij de jeugd. Het team, bestaande uit Rutger Carelse, Lars Banning, Kevin Pan en Lode Hulshof, had aan één punt genoeg in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen, uit bij SVE in Utrecht.

Nadat Lars Banning zijn eerste wedstrijd verloren had van de kopman van de tegenstander (nummer twee in deze competitie), moest Rutger Carelse behoorlijk aan de bak. Na een 2-0 voorsprong zag het er allemaal goed uit, echter kwam zijn tegenstander knap terug tot 2-2.

Daarna moest het letterlijk uit de tenen komen om de allesbeslissende vijfde game in Lichtenvoords voordeel te beslissen. Uiteindelijk was Rutger daarin net iets slimmer en wist hiermee de titel definitief in de wacht te slepen voor de formatie uit Lichtenvoorde!

Met dit kampioenschap plaatst Litac zich voor het eerst in de historie voor de Kampioenspoule van het voorjaar 2016. Dit betekent dat het samen met nog zeven andere teams mag gaan strijden voor het landskampioenschap van Nederland bij de jeugd! Vanaf eind januari zal het team wekelijks spelen, waarbij het alle tegenstanders slechts één keer zal treffen.

Dit alles met als doel je te plaatsen voor de halve finales, hiervoor moet je in de reguliere competitie bij de beste vier eindigen, hetgeen voor Litac een mooi en realistisch doel lijkt. Met een uitgebalanceerd team (vier spelers van ongeveer hetzelfde niveau) en een recordaantal punten in de Landelijk A klasse – maar liefst 77 punten in 9 wedstrijden- moet dit zeker geen probleem zijn.

Uiteindelijk werd er afgelopen zaterdag wel voor het eerst dit seizoen een kleine nederlaag geleden (6-4).

Binnenkort start winterstop van twee maanden

Lars en Rutger wisten beiden twee overwinningen bij te schrijven, voor Kevin bleef de teller deze keer op nul staan. Volgende week is de laatste wedstrijd uit bij DTS in Enschede.

Daarna volgt er een winterstop van ongeveer twee maanden, waarin het team door coach Lars Wildenborg klaargestoomd zal worden om hoge ogen te gooien in de kampioenspoule! Vriendenschaar (Gouda) – Litac 8-2. Een forse nederlaag, die overigens geheel in de lijn van de verwachtingen lag. Het Goudse team is veel te sterk voor de 3e divisie en is intussen met grote overmacht kampioen geworden. Robert Kock wist een tegenpunt te scoren en ook het dubbel ging naar de Lichtenvoordenaren. Komende zaterdag is de laatste wedstrijd in het Limburgse Tegelen. Met een voorsprong van 6 punten op deze 2e degradatiekandidaat (met Landgraaf) moet dat geen probleem zijn.

Zondag in teken dynamictennis
Zondag 29 november aanstaande worden in de Zandschoppe de Kampioenschappen Dynamictennis van Oost Gelre gehouden. Na jarenlang op een avond gespeeld te hebben, is dit keer weer voor het oorspronkelijke model op de zondag gekozen. Er wordt gespeeld in 3 klassen: 70+, 70- A/B en C klasse. Ruim 20 dubbels zullen de strijd met elkaar aangaan. Belangstellende toeschouwers zijn van harte welkom.