Paul Vallenduuk en Marloes ten Haaff – Kolkman zijn beiden 25 jaar lid. Foto: PR
Paul Vallenduuk en Marloes ten Haaff – Kolkman zijn beiden 25 jaar lid. Foto: PR Foto:

Geslaagde viering van de patroonsdag en huldiging van 2 jubilarissen

Lichtenvoorde - Afgelopen zondag 29 november vierde Harmonie en Drumband St. Caecilia het jaarlijkse patroonsfeest. Tevens werden bij die gelegenheid 2 leden in het zonnetje gezet vanwege hun 25 jarige lidmaatschap.

Volgens goede traditie begon de dag om 11.00 uur met een Eucharistieviering in de St. Bonifatiuskerk. Voorganger Pastor Pikkemaat heette de Harmonie & Drumband welkom. De viering werd geopend met het bekende werk Pie Jesu van Andrew Lloyd Webber. De toon was meteen gezet, het klonk strak, statig maar toch subtiel. Na de eerste lezing bracht een uitvoering van de drumband de handen op elkaar.
Tijdens de offerande vertolkte het orkest 'Pavane in Blue' van Ted Huggens. Absoluut hoogtepunt was de uitvoering van Concertino van C.M. von Weber. De klarinetsolo werd virtuoos vertolkt door het jeugdlid Lisa Geboers. Lisa slaagde afgelopen zomer met dit muziekstuk voor het muziekdiploma D. Zij kreeg een ovationeel applaus. Als slot weerklonk 'Hymnus Pastorale' van E. Humperdinck. De dirigent Mevr. I. Wunnekink wist het overwegend jeugdige orkest tot z'n ware niveau te brengen. Wat een harmonie teweeg kan brengen in een kerkelijke viering.

Na deze waardige viering genoten leden en verdere genodigden van een feestelijke brunch in Café Zalen Hogenkamp. Zeven nieuwe leden, waarvan er 4 aanwezig waren, werden speciaal welkom geheten. Zij werden lid na enthousiast te zijn geworden in de succesvolle cursus 'Muziek maak je samen' van 2014/2015. Zij werden met applaus begroet. Na een feestelijke brunch werden 2 jubilarissen gehuldigd, namelijk: Marloes ten Haaff – Kolkman en Paul Vallenduuk, beiden vanwege 25 jarig lidmaatschap.

Paul was 12 jaar voorzitter en begon in die functie toen de vereniging in 1989 in zwaar weer verkeerde. Tijdens zijn voorzitterschap ontstond er nieuw elan en enthousiasme, hetgeen resulteerde in een forse aanwas van leden. Paul speelt in de slagwerkgroep de pauken. Ook als voorzitter van de muziekcommissie heeft Paul zijn sporen verdiend. Marloes onderbrak haar lidmaatschap door studie in Arnhem, maar kwam daarna weer terug bij St. Caecilia, De voorzitter onderstreepte het bijzondere hiervan en spoorde de jeugdleden aan haar voorbeeld in deze te volgen. Naast klarinet spelen in het orkest was Marloes 6 jaar bestuurslid. Beiden kregen de bondsspeld met erbij behorende oorkonde als herinnering en waardering voor het 25 jarig lidmaatschap en een mooie bos bloemen.

Zij werden nadrukkelijk bedankt voor hun zeer gewaardeerde inzet en trouw aan de vereniging. Tenslotte verzorgde de penningmeester de trekking van de najaarloterij.


Poor John bij café De Zaak

Lichtenvoorde - Tijdens de eerste editie van "Let it snow" in Lichtenvoorde op 6 december doet Poor John café De Zaak aan.

Poor John is een tweemansformatie die het erg bijzonder aanpakt. De band bestaat uit broers Jacco en Lennard Kiezenbrink uit Hengevelde, die samen als een hele band spelen. Oudere broer Jacco zingt en speelt gitaar en mondharmonica, terwijl Lennard zingt, drumt én basgitaar speelt! Hij doet dit met een eigengemaakt drumstel die hij met zijn voeten kan bedienen. Ze spelen samen covers van oude rock('n roll) nummers als Wild Thing, Price of Love en Baby You Can Drive My Car. Het optreden begint rond de klok van 17.30 uur.


www.poorjohn.nl