Voorzitter Nederlandse kappersorganisatie Ivar Ten Velde, reikt oorkonde 25 jaar jubileum met onderscheiding zilveren haarlok uit aan Petra Krabben. Foto: PR
Voorzitter Nederlandse kappersorganisatie Ivar Ten Velde, reikt oorkonde 25 jaar jubileum met onderscheiding zilveren haarlok uit aan Petra Krabben. Foto: PR Foto:

Haarstudio Petra al 25 jaar een begrip
in Lichtenvoorde

Lichtenvoorde - 25 jaar geleden begon Haarstudio Petra op de Hofesch onder de naam Hairfashion Petra. Na enige tijd op deze plek werkzaam te zijn geweest, werd de verhuizing ingezet richting de Dijkstraat. In die tijd waren er geen winkelpanden beschikbaar, maar toen de stoffenzaak aan de Dijkstraat stopte, nam de kapperszaak daar haar intrede. Ook werd toen besloten de naam aan te passen naar Haarstudio Petra, om duidelijker te maken dat het om een kapsalon ging.

Haarstudio Petra liet niet alleen in Nederland, maar ook over de grens van zich horen. In die tijd werd er o.a. gewerkt met Andy Uffels, Patrick Kalle (toen nog aan diverse kapperswedstrijden werd deelgenomen), Jeffrey Jansen, Lee Stafford en Sheguang (She) uit China. Er is gewerkt in Londen, Belgiƫ en Amerika en met diverse grote namen zoals Versace en Addy Van den Krommenacker tijdens de Fashionweek in New York.

Van Dijkstraat naar Nieuwmarkt
In de Dijkstraat was het altijd een gezellig gebeuren, mede door de markt. De marktkooplieden kwamen ook graag langs, zowel voor een knipbeurt als om gezellig een kopje koffie te drinken. Na enige jaren was het pand toe aan verbouwing/renovatie.

Toen rond diezelfde tijd vernieuwing kwam aan de Nieuwmarkt, werd besloten Haarstudio Petra daar te vestigen en waren zij de eerste aan de Nieuwmarkt. Daar hebben ze meegedaan aan diverse mode- en bruidsshows, maar ook boden zij Lichtenvoorde de nodige gevraagde cursussen. Verder was het belangrijk om up-to-date en trendy te blijven, zo hebben de steigerbuizen en de, door de kinderen beschilderde, wand plaatsgemaakt voor een strakke en moderne uitstraling`.

Onderscheiden is het motto
Van groen naar geel en van paars naar zwart; bij Haarstudio Petra is niets te gek, want onderscheiden is het motto. Heel wat haarstylistes hebben hier hun vak geleerd. Verder staat bij de kapperszaak samenwerking hoog in het vaandel, je moet het tenslotte samen doen.

Petra:"Ik ben erg trots op het team van ambitieuze vakmensen en geef graag de vaktechnieken aan hen door. Kwaliteit en perfectionisme; dat willen we uitstralen. Het kappersvak is een ambacht wat je zeker niet moet onderschatten!"

Klanten bedankt
Haarstudio Petra staat altijd klaar voor zowel dames en heren en is er trots op dat de klanten hen al jaren weten te vinden. "Dankzij hen is het mogelijk dat wij al 25 jaar bestaan, daar zijn we erg dankbaar voor. Bedankt lieve, gezellige en fantastische klanten! Op naar de volgende 25 jaren", aldus een enthousiaste Petra.