De vrijwilligers van de G kracht. Foto: PR
De vrijwilligers van de G kracht. Foto: PR Foto:

Vrijwilligerstrofee 'Berend Botje' naar G-sporters

Lichtenvoorde - Na gedegen voorbereiding is de groep gestart in februari 2014 onder begeleiding van aan enthousiaste groep vrijwilligers. Wekelijks begeleiden zij bij toerbeurt een 10-tal G-sporters.

De warming-up in spelvormen roept elke week weer onvoorstelbaar veel enthousiasme op. Onvermoeibaar brengen zij de G-sporters de beginselen van de sporten dynamictennis, schuiftafeltennis en tafeltennis bij. Om het groepsgevoel te verhogen worden daarnaast o.a. ook nog een spellencircuit met mikspelen, behendigheidsspelen e.d. gedaan.

Bevlogenheid en enthousiasme
Die bevlogenheid en enthousiasme werd door de Stichting BOOG bij bezoek aan De Zandschoppe als zeer bijzonder ervaren. Bij dat bezoek aan De Zandschoppe waren de heren van de stichting zeer onder de indruk hoe de vrijwilligers met de G-sporters omgingen. Daarnaast waren zij zeer te spreken over de toegankelijkheid van De Zandschoppe voor mensen met een beperking.

Cheque voor aanschaf materialen

Dat leidde er toe dat zij De Zandschoppe en de G-sporters hebben voorgedragen om een erkenning. Dat verzoek werd gehonoreerd. Daarnaast ontving Litac een tijdje geleden één van de vijf landelijke uitgereikte vlaggen. Een leuke bijkomstigheid is ook dat de Lopersgroep'90 in het kader van hun 25-jarig bestaan hebben toegezegd om de tak G-sporters van Litac te honoreren met een cheque voor de aanschaf van materialen.

Groep vrijwilligers
De groep vrijwilligers bestaat uit: Marijke Lansink, Siny en Bennie Huiskamp en Laurens Wildenborg, incidenteel bijgestaan door Joop Ikink en Ruud v.d. Boom (en tot voor kort Aly Oost).

Vaste trainer van de groep is nu Daniël Knippenborg, hij is de opvolger van Jolien te Kamp. Sinds kort heeft de groep vrijwilligers uitbreiding gekregen in Rob van Heun en Eugène Knufing. De groep werd tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond gekozen tot vrijwilligers van het jaar 2015 en onderscheiden met de al meer dan 15 jaar gebruikelijke 'Berend Botje-trofee'.

Lode Hulshof wint
Lode leverde 15 november een puike prestatie door als eerstejaars kadet het toernooi op zijn naam te schrijven. De gehele dag wist Lode ongeslagen te blijven, ook tijdens de zinderende finale in 5 games tegen Arjan Huiden, die met dispensatie uitkomt bij de heren in de 3e divisie bij Salamaders uit Wateringen.

Ook Kevin Pan debuteerde verdienstelijk op het A ranglijsttoernooi met teamgenoot Lars Banning als coach. Uiteindelijk wist hij een negende plaats te halen.

3e divisie TTC (Tegelen) – Litac: 3-7
Het slotakkoord van de najaarscompetitie klonk voor Litac goed. In het Limburgse Tegelen werd een 7-3 overwinning geboekt. Robert Kock liet zich 3x feliciteren. Aaron Albeck scoorde 2 punten en Sander Spijkers (met patent op 5 games) 1x. Ook het dubbel ging naar de Lichtenvoordenaren. Het team kan tevreden terugkijken op het seizoen met een 4e stek met een puntentotaal van 44, ruim voor TTC en Landgraaf, die beide degraderen.