RKZVC haakt voorlopig even af

ZIEUWENT - RKZVC maakt voorlopig even een pas op de plaats waar het gaat om de kop van de ranglijst in de derde klasse C. De ploeg van trainer Knippenborg verloor zelf van Varsseveld (2-0) en zag koploper Gendringen winnen en drie punten uitlopen.

Over de gehele wedstrijd gezien was het een behoorlijk fysieke strijd waarbij voor rust de veldverhouding redelijk in evenwicht was. Omdat het aanvallend nogal fantasieloos was en beide defensies heersten, kwamen er weinig echte kansen. Van Zieuwentse kant was er de eerste twaalf minuten een drietal schoten. De laatste was een verraderlijke zwabberbal van Remco van Leeuwen die door de Varsseveldse keeper Martijn Besselink nog net tot corner kon worden verwerkt. De 1-0 van Cas Kemperman uit een penalty in de 25e minuut viel nadat de scheidsrechter de vlaggende assistent-scheidsrechter Tonnie Krabbenborg negeerde.
Na rust was het éénrichtingsverkeer richting doel van Varsseveld. Vooral het laatste half uur beperkte Varsseveld zich tot het wegtrappen van de bal. De Varsseveldse goalie Martijn Besselink bleek meerdere malen een sta-in-de-weg. Hij beletten Jens Schutten het scoren en bokste in de 67e minuut een vrije trap van Sven Jurjus weg. In diezelfde minuut kreeg RKZVC een penalty, maar Sven Jurjus mikte naast. na 82 minuten had diezelfde Jurjus opnieuw de gelijkmaker op de schoen maar Besselink redde ditmaal ten kosten van een corner.
Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een voorzet kon door de vrijstaande Robbin Giezen worden ingekopt: 2-0. RKZVC zette nogmaals aan maar kon de Varsseveldse muur niet slechten. Door dit verlies en de winst van Gendringen is de achterstand op Gendringen nu vier punten. RKZVC haakt dus even af. Volgende wedstrijd voor RKZVC 1 is zondag 6 december, thuis tegen FC Trias.
Overige uitslagen: RKZVC 3-Longa '30 4 3-1; RKZVC 4-SVBV 2 8-1; RKZVC 5-Ratti 2 5-0; KSV 5-RKZVC 6 1-8; RKZVC 7- Varsseveld 10 4-2.