De Longa-veteranen voetballen nog wekelijks. Foto: PR
De Longa-veteranen voetballen nog wekelijks. Foto: PR Foto:

Groessen 1 - HV Pacelli 1

Lichtenvoorde - Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli haar 8e wedstrijd. Ditmaal tegen Groessen dames 1. Groessen 1 is een team dat vorig jaar is gepromoveerd naar onze competitie.

In de voorbespreking is duidelijk gezegd dat ze van zichzelf uit moeten gaan en op tempo moeten spelen. Het eigen spel, zoals ze tegen OBW lieten zien. Ze moeten zich niet gaan aanpassen aan de tegenstanders. Helaas lukte dat niet en liet Pacelli de tegenstander teveel in hun spel komen. De eerste minuten gingen nog gelijk op, maar de cirkels van Groessen kregen teveel ruimte, waardoor zij hun voorsprong konden pakken. Helaas trok Groessen in de eerste helft aan het langste eind. De ruststand was 15-11.

In de rust werd er gezegd dat we op tempo moesten gaan spelen en dat we onze kansen beter moesten benutten. Ook moesten we meer samenwerken in de verdediging. Op die manier zouden we de stand kunnen bijdraaien in ons voordeel.De eerste aanval van de tweede helft werd gescoord door Groessen. Pacelli kwam eerst nog achter te staan met 19-13, maar vanaf dat moment ontstond er een ommekeer. De dames van Pacelli kregen meer grip op het spel van Groessen, speelden op meer snelheid en maakten de kansen nu wel af in plaats van dat zij op de paal, lat of op de keeper gooiden. Ze knokten zich terug. Het ging tot de laatste seconden gelijk op, met af een toe en voorsprong voor ons. Pacelli heeft een gat van zes doelpunten gedicht, dat toont karakter.
Helaas was het te laat en konden we niet over Groessen heen. In de laatste minuut kregen we nog een penalty tegen (tegendoelpunt) en een tijdstraf van twee minuten, waardoor Groessen in overtal het winnende doelpunt kon maken. Groessen won deze wedstrijd met 32-31. Iedereen beseft dat het volgende week beter moet gaan en dat we echt van ons zelf uit moeten gaan. De volgende wedstrijd gaan we er voor de volle 100% tegen aan en zorgen we ervoor dat we de 2 punten binnen halen met goed vertoonbaar spel. Deze wedstrijd zal aanstaande zaterdag (28 november) plaats vinden om 20.30 uur in Bathmen. De dames van Pacelli spelen dan tegen Lettele in sporthal de Uutvlog. We hopen allen op jullie komst!

Sourcy bowling

Zieuwent - Respectievelijk worden de deelnemende teams, wedstrijden, punten en score genoemd.

Hoogste Score Heren
1. Theo Hieltjes, SWOG, 195. 2. Maarten Eekelder, de Boefjes, 189. 3. Michel Kolkman, de Lummels, 179. 4. Ted Rots, Spare Strike Wopereis, 178. 5. Niek Hogenkamp, de Lummels, 177.

Hoogste Score Dames
1. Paulien Rots, Old Ladies, 160. 2. Paulien Hieltjes, SWOG, 157. 2. Bets Meekes, Old Ladies, 157. 4. Marietje Bleumink, SWOG, 144. 5. Angela Bokkers, Blue Eyes, 142.

Veteraan cum laude

Lichtenvoorde - De Longa-veteranen voetballen al vele jaren elke dinsdagavond in de Hamalandhal in Lichtenvoorde. Deze week vierde veteraan Bart Nienhuis zijn 79e verjaardag (midden op de foto in het gele hesje). Alle reden voor de eerste groepsfoto ooit van deze club veteranen, met Bart als vanzelfsprekend middelpunt. Bart keept nog wekelijks z'n partijtje mee en werpt zich onverschrokken voor elk schot. En wie te dicht bij hem in de buurt komt kan rekenen op een stevig 'mannelijk' duel. En zoals elke voetbalveteraan laat hij zich de kaas niet van het brood eten en kan hij prima z'n potje 'meenölen', maar wel altijd doorspekt met de nodige humor. En zoals elke veteraan is hij goed in het spel, maar nog beter in de derde helft. Wie een keer kennis wil maken met het zaalvoetbal van de veteranen is van harte welkom op de dinsdagavond, van 21.30 tot 22.30 uur. En wie weet kom je oog in oog met één van de iconen van het Longa'30 veteranenvoetbal!