De heren kijken terug op een mooi seizoen. Foto: PR
De heren kijken terug op een mooi seizoen. Foto: PR Foto:

Motiemarkt OOG

Lichtenvoorde - Op donderdagavond 10 december om 19.30 uur organiseert OOG een Motiemarkt bij Den Diek te Lichtenvoorde. Wat is een Motiemarkt? Bij een motiemarkt kunnen verenigingen, personen of andere organisaties met plannen/suggesties/ideetjes komen om Lichtenvoorde nog mooier en beter te maken. Een goed plan wordt door de fractie van OOG geadopteerd en als motie (dit is een krachtige aanbeveling van de gemeenteraad) ingebracht. Wanneer de motie door de meerderheid van de gemeenteraad wordt overgenomen leidt dit tot een voorstel dat over het algemeen door het College wordt uitgevoerd. Plannen hoeven niet tot in detail te zijn uitgewerkt, maar het is natuurlijk wel prettig wanneer ze op een enthousiaste manier worden ingebracht en iets bijdragen aan de ontwikkeling van Lichtenvoorde. Uiteraard kunnen we gezamenlijk kijken wat er voor nodig is om plannen echt te realiseren. Voor wie de Motiemarkt wil bezoeken is het uiteraard niet nodig je aan te melden, heb je een voorstel en wil je hiervoor wat ruimte claimen dan vinden we het wel prettig om de aanmelding van te voren te ontvangen.


Ronald Willering

r.willering@oostgelre.nl

tel: 06-51338170


'Alles is gezegd'

LIEVELDE - Op donderdagmiddag 10 december wordt in Kaasboerderij Weenink in Lievelde de korte film/documentaire 'Alles is gezegd' van regisseur Anne-Marieke Graafmans vertoond. Mantelzorgers uit de gemeente Oost Gelre zijn hierbij van harte welkom van 13.30 – 16.00 uur. Regisseur Anne-Marieke Graafmans maakte een documentaire over Wim. Achttien jaar geleden kreeg hij een herseninfarct. Sindsdien lijdt hij aan het locked-in-syndroom waardoor hij niet meer kan praten en amper bewegen. Inmiddels woont hij al jaren weer thuis en wordt hij fulltime verzorgd door zijn vrouw. Om hun moeder wat vrije tijd te gunnen, nemen de drie zoons Will, Edwin en Bram de verzorging van hun vader gedurende een weekend op zich. Voor het eerst sinds lange tijd zijn de vier mannen op elkaar aangewezen. De afhankelijkheid die daarmee gepaard gaat lijkt de mannen –na de eerste onwennigheden - nader tot elkaar te brengen. De documentaire Alles is Gezegd geeft een inkijkje in hoe een gezin omgaat met de gevolgen van het locked-in-syndroom. Deze korte film duurt ongeveer een half uur, daarna is er gelegenheid om hierover na te praten. Opgave is gewenst.


(0544) 82 00 00
info@vithulpbijmantelzorg.nl


Combineraceteam
Mariënvelde kampioen

Mariënvelde - Het is de C.R.M. weer gelukt om podiumplaatsen te veroveren. René Krabbenborg uit Harreveld, de oud(st)e rot in het vak met zijn 53 jaar, is voor de 2e keer op rij Nederlands kampioen geworden in de standaard klasse. Als hij volgend seizoen nogmaals kampioen wordt, blijft deze wisselbeker voor altijd in Mariënvelde staan. Helemaal gezien het feit dat René al jaren met dezelfde combine rijdt zonder enige noemenswaardige aanpassingen. Hij heeft zijn kampioenschap te danken aan zijn gedrevenheid, goede stuurmanskunsten en zijn 'nuchterheid'… René is in 1995 begonnen met het combineracen en ook als monteur heeft René zijn sporen meer dan verdiend.

Ralf Klein Gunnewiek heeft dit seizoen zijn debuut gemaakt op de oude combine van Sjoerd Wieggers. Hij mocht het seizoen afsluiten met een prima 6e plek. De 3 musketiers, Jelle Reukers, Joeri Domhof en Bart Klein Holkenborg, zijn vorig jaar Nederlands kampioen in de vrije klasse geworden. Dit jaar hebben zij een 2e plek in het Nederlandse klassement kunnen bemachtigen met hun eigengebouwde combine met Ford V8 7,6 motor. Deze combines halen een snelheid van wel 100 kilometer per uur. In Nederland worden er 5 combineraces verreden. Deze vinden plaats in de Hoeve, Afferden, Yde-de Punt, Mariënvelde(laatste weekend van de bouwvak) en de laatste in Emmeloord. Combineracen is een internationaal begrip. Aan de start verschijnen o.a. deelnemers uit België, Luxemburg en Duitsland. Natuurlijk was dit alles niet mogelijk zonder de grenzeloze hulp en inzet van vrijwilligers, monteurs en natuurlijk onze sponsoren. Nogmaals bedankt! Meer info: www.gasbij.nl of Facebookpagina Combineraceteam Mariënvelde.