Wethouder Van Uem legt de eerste grondvloerbalk samen met architect Herman van der Heijde. Foto: PR
Wethouder Van Uem legt de eerste grondvloerbalk samen met architect Herman van der Heijde. Foto: PR Foto: Foto: PR

Wethouder van Uem legt eerste
vloerbalk voor project 'De Aalscholver'

LICHTENVOORDE - Op 26 november verrichtte wethouder Van Uem de officiële handeling die de bouw van acht woningen in het project De Aalscholver in Lichtenvoorde inluidt. Onder veel belangstelling van de kopers en andere betrokkenen plaatste hij, samen met architect Herman van der Heijde, de eerste balk van de begane grondvloer.

De Aalscholver is één van de drie specials in de wijk Flierbeek. Wethouder Van Uem was verheugd dat deze special nu gerealiseerd wordt: "Dit project is als het ware een kers op de taart van Flierbeek en als ik word uitgenodigd, dan kom ik bij de oplevering een slagroomtaart met kers brengen."

Acht waterwoningen
Janssen de Jong Bouw uit Hengelo realiseert hier de komende tijd acht waterwoningen. De architect van De Aalscholver, De Witte - Van der Heijden Architecten uit Groenlo, heeft een bijzonder ontwerp gemaakt dat recht doet aan deze markante locatie aan het water. Door de waaiervorm van het plan biedt elke woning een ander uitzicht op het water en de omliggende wijk. Er is gekozen voor een moderne architectuur met veel leefruimte. De grote glazen puien bieden vanuit de woonkamer en hoofdslaapkamers een fraai uitzicht over het water en zorgen bovendien voor veel lichtinval in de woningen.

Ook de verkoop verliep succesvol. Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkelde De Aalscholver in samenwerking met de gemeente Oost-Gelre. Nog voordat de woningen officieel in verkoop gingen, waren er al zeven kopers gevonden door Pillen Makelaardij.


www.aalscholver-flierbeek.nl