Het Lichtenvoords Mannenkoor. Foto: PR
Het Lichtenvoords Mannenkoor. Foto: PR Foto: PR LMK

Geslaagd koffieconcert Lichtenvoords Mannenkoor

LICHTENVOORDE - De afgelopen zondag voor een koffieconcert van het Lichtenvoords Mannenkoor en het dameskoor N-JOY in zaal de Koppelpaarden samengestroomde toehoorders zagen een sterk gereduceerd LMK op het podium staan. Veroorzaakt door ziektes en overlijden van enkele koorleden en het ontbreken van aanwas van nieuwe leden.

Niettemin opende het koor vol verve het concert met Monnikenkoor en hield ook bij de daarop volgende nummers de concentratie goed vast. Dat was ook nodig omdat met een geringer aantal koorleden per stemsoort elke valse noot hoorbaar is.

Dirigent Gerard Berentsen had daarom bij de repetities vooraf elke verkeerd gezongen nootje kordaat bij de horens gevat en na correctie de dader(s) het dringende advies gegeven: "Houdt dat nu goed vast." Een en ander had wel tot gevolg, dat de zangers meer aandacht hadden voor de partituur dan voor de dirigent, zodat de zang zo nu en dan wat ongelijk was. Van getuur in partituur was bij N-YOU geen sprake. Alles werd uit het hoofd gezongen en dirigent Jurrien Zaagman had continue de volle aandacht van het dameskoor. Zijn beweeglijke koor opende het optreden met een sprankelend Barbera Ann, gevolgd door jaren zestig nummers van de Beach Boys, Bee Gees en The Ink Spots. Na de pauze werd geopend met I will follow Him uit Sister Act met een ingestudeerde choreografie, gevolgd door nummers van Doris Day, Adèle, Guss Meeuwis en The Turtles. Een door het publiek zeer gewaardeerd optreden.

Na dit dynamische optreden moest de zaal weer even wennen aan het wat statischer optreden van het LMK. Het laatst gezongen nummer van het LMK: Take me home, country roads deed het publiek echter enthousiast en spontaan meeklappen. Een prima uitsmijter. Dirigent Gerard Berentsen was achteraf tevreden over het optreden van zijn koor. Zijn inspanningen hadden een duidelijk hoorbaar resultaat opgeleverd.