De riante kantoorvilla die de gemeente gaat verkopen. Foto: Theo Huijskes
De riante kantoorvilla die de gemeente gaat verkopen. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Gemeente verkoopt kantoorvilla aan
Raadhuisstraat

Lichtenvoorde - Met de op stapel staande verbouwing en uitbreiding van het gemeentehuis in Lichtenvoorde worden een aantal aangrenzende panden voor zowel het ambtelijk als het bestuurlijk apparaat overbodig. Daarbij moet ook gedacht worden aan de kantoorvilla, links naast de voormalige Rabobank, die de laatste jaren ook in gebruik is genomen door de gemeente Oost Gelre.

Door Theo Huijskes

Volgens wethouder Vincent van Uem is er een serieuze en concrete belangstelling voor het statige pand. "Dit heeft ons als college doen besluiten om de woning via een openbare inschrijving te gaan verkopen. Dit nadat er eerst een taxatierapport is opgemaakt."

Van Uem wil niet de naam zeggen van de potentiële koper, die er na een ingrijpende verbouwing gaarne wil gaan wonen. Een verbouwing is niet alleen noodzakelijk omdat diverse zaken gedateerd zijn, maar vooral omdat het binnenshuis weer omgebouwd moet worden van kantoor naar woning."

De gegadigde heeft reeds een bod gedaan, maar het daaraan gehechte verzoek is vooralsnog door het college aangehouden. Dit omdat er eerst definitieve duidelijkheid moest zijn over de toekomstige huisvesting van het gemeentelijk apparaat. "In feite sluit de wens van de gegadigde goed aan bij de visie stadsvilla's, die wij als gemeentebestuur op het oog hebben voor de overzijde van de Raadhuisstraat. Zoals bekend is het pand van voorheen de familie De Nooyer ook verkocht en zal het naar verwachting worden verbouwd tot stadsvilla. Omdat er voor de voormalige Rabobank, dit in tegenstelling van voorheen, op dit moment geen enkele belangstelling meer bestaat, ligt het voor de hand dat dit dadelijk rijp is voor de slopershamer, zodat er daar ook een soort stadsvilla kan worden gebouwd. Vergeet niet dat het hier om mooie en riante woonplekken gaat, ook nog eens dicht bij het centrum van Lichtenvoorde en dus in de buurt van alle denkbare voorzieningen."

Ondanks het bod van een serieuze gegadigde, heeft het college van b&w besloten om de woning niet één op één te verkopen. Niet zozeer omdat de woning pas begin 2017 ter beschikking komt, maar veel meer om eerst alle pogingen in het werk te stellen om een hogere opbrengst te genereren, wil men de woning via een openbare inschrijving van de hand doen. Voor de woning, die destijds voor een bedrag van € 298.000,00 is aangekocht van de Rabobank, zal nu eerst nog een taxatierapport worden opgemaakt. Met de collegebeslissing wordt dus het risico genomen dat er bij een openbare inschrijving een lagere prijs uit de bus komt. Maar gelet op de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt en zeker gelet op de hier betreffende toplocatie gaat men daar niet vanuit.