Burgemeester Berghoef van Aalten deed de aftrap. Foto: PR
Burgemeester Berghoef van Aalten deed de aftrap. Foto: PR Foto:

Schrijfmarathon Amnesty International levert in Oost Gelre 131 brieven en 82 kaarten op

Lichtenvoorde - De 'Van 10 tot 10' schrijfestafette in Lichtenvoorde is voorbij. Het begon met het goede nieuws dat Leyla Yunus uit Azerbeidzjan de dag ervoor was vrijgelaten! Dus één brief minder om te schrijven. Het resultaat in de gemeente Oost Gelre was 131 brieven naar de autoriteiten voor vijf slachtoffers van mensenrechten schendingen en 82 mooie groeten kaarten aan de mensen die een hart onder de riem heel hard nodig hebben.

Om 10.00 uur deed burgemeester Berghoef van Aalten de aftrap. Geen drommen mensen, maar 12 uur lang bleven bezoekers binnendruppelen om de broodnodige oproepen voor naleving van de mensenrechten te schrijven aan de autoriteiten. Met zorg werden de kaarten uitgekozen die gestuurd zijn naar de mensen die in vaak mensonterende omstandigheden gevangen zitten. Om geen andere reden dan een andere (geloof- of politieke) overtuiging of vanwege een valse aanklacht. De koffie, thee, cakejes en kniepertjes liet men zich goed smaken en ook de gastvrijheid van Licht was hartverwarmend. Tijd vrijmaken is altijd moeilijk maar meedoen aan de Schrijfmarathon van Amnesty is een plezier om te doen.
Afgelopen weekeinde konden bezoekers van de Adventsmarkt in Aalten de brieven nog mede ondertekenen. In het weekeinde van 19 en 20 december kunnen bezoekers van 'Kerst van stal' tentoonstelling in de Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde en het 'Weinachtsoratorium' in de Werendfriduskerk in Zieuwent de brieven nog mede ondertekenen.
Is het dit jaar niet gelukt? Volgend jaar krijgt iedereen opnieuw de kans om te ervaren hoe bevredigend het is, te schrijven voor iemand voor wie dit tot de enige lichtpuntjes behoort in een donkere periode.

Zie voor meer foto's de website of Facebookpagina.


www.oostgelre.amnesty.nl

www.facebook.com/aiaaltenoostgelre