Maud met medewerksters Linda en Sanne. Foto: PR
Maud met medewerksters Linda en Sanne. Foto: PR Foto:

Maud bedenkt naam voor BSO Bambi in Lichtenvoorde

Lichtenvoorde - Maud Schutten uit groep 6 van basisschool Frans ten Bosch heeft de naam verzonnen, die de 'nieuwe' BSO van Bambi voortaan zal dragen. Onder belangstelling van veel kinderen vond de bekendmaking van de naam onlangs plaats. Er waren zo'n 20 inzendingen, maar 'BinnensteBuiten' kwam als leukste naam uit de bus. Maud kreeg uit handen van de medewerksters van Bambi een cadeaubon van Intertoys en een zak snoep. BSO BinnensteBuiten is op alle dagen en in de schoolvakanties geopend en is gevestigd in een ruimte van de Frans ten Boschschool.


www.bsobambi.nl


Muziekvereniging St. Agatha in
stemming voor aanvang 50e verjaardag

HARREVELD – Nog eenmaal repeteren voor het musicalconcert van zaterdag 19 december. Leden en oud-leden hebben er zin in want op die datum gaat muziekvereniging het 50e jaar in van haar bestaan in Harreveld. Oud-leden spelen mee en ook zijn enkele zangstemmen van Harreveldse popbands gevraagd een Harreveldse koorzanger. In dorpshuis 't Kempken moet het allemaal gaan plaatsvinden.

De sportzaal is dan omgebouwd tot een sfeervolle concertzaal. Muziekvereniging St. Agatha begint het jubileum met een concert dat in het teken staat van musicals. Soundtracks uit Grease, The Lion King, Mask of Zorro en andere herkenbare musicalnummers zullen er te horen zijn. De entree is gratis: een traktatie aan het publiek dat komt luisteren naar het concert.

Ssst… Agatha on Air
In 2016 vindt er op in het weekend van 16 en 17 april een concert met de jeugd plaats. Daarvoor zijn scholen verzocht mee te doen. In het weekend van 4 en 5 november beëindigt St.-Agatha het jubileumjaar met een daverend slotconcert dat in het teken staat van lichte muziek, wel bekend onder de naam Ssst… Agatha on Air.

Muziekvereniging St.-Agatha
Muziekvereniging St.-Agatha is in december 1966 opgericht. Daarnaast bestond er al een drumband die door broeder Emanuël (Jo van Lieshout) was opgericht voor de jongens van het internaat. Later speelden ook Harreveldse jongens mee en kreeg de drumband officieel bestaansrecht onder de naam 'Freule van Dorth'.

De drumband is opgegaan in de muziekvereniging waardoor de Harreveldse muziekvereniging in staat is concerten en complete muziekshows te geven. Muziekvereniging St.-Agatha staat onder leiding van Robin Loff. Hij is onder meer basklarinettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en dirigent van de Borculose muziekvereniging en van blaaskapel 'Slingelandkapel' uit Beltrum.


KUDO-avonden Taste en PIGPOP slaan handen ineen

GROENLO - De KUDO-avonden in Taste zijn geen wedstrijd en worden geen wedstrijd. Marion van Wijk van Rockcafé Taste in Groenlo: "Iedereen is winnaar, want je kwetsbaar opstellen als band op een podium is lef!" KUDO staat voor Kom Uit De Oefenruimte.

In samenspraak met het PIGPOP festival in Beltrum is besloten één band van het KUDO-seizoen een plek te bieden op het podium van PIGPOP. Iedere KUDO-avond zullen er twee mensen van het festival - incognito -aanwezig zijn. Zij zullen aan het eind van het muziekseizoen, na drie KUDO-avonden en één week voor het festival plaatsvindt, de balans opmaken en één band uitzoeken waarvan zij vinden dat deze band door presentatie, of doordat de band zich bijzonder onderscheidt van anderen, of door kwaliteit een podiumplek verdient op het festival PIGPOP. Marion van Wijk van Taste: "Het enige festival in Nederland met bitterballen!"

Publiek kan stemmen
Tevens zal op iedere KUDO-avond door het publiek gestemd worden. Welke band verdient heeft de meeste potentie volgens het publiek en verdient de podiumplek? Ook hierbij zijn kwaliteit en originaliteit de maatstaf. Als het seizoen is afgelopen, worden uit alle door het publiek aangeleverde stemmen twee winnaars getrokken van twee kaarten voor PIGPOP. "Leuker kunnen we het niet maken toch", aldus een lachende Marion van Taste en Marco van PIGPOP.

Ze roepen op: "Dus zorg dat je erbij bent, stem en win twee kaarten voor PIGPOP! En bands: schrijf je in, dit seizoen zijn er nog twee KUDO-plekken te vergeven!"

De KUDO-avonden
De KUDO-avonden staan gepland op afgelopen zaterdag 12 december, zaterdag 19 maart en zaterdag 21 mei. PIGPOP staat gepland op 28 mei.