Karate examens bij Karate Mu Chin Zieuwent

Zieuwent - Afgelopen weekend was het weer tijd voor de halfjaarlijkse examens bij Karate verenging Mu Chin Zieuwent.

Met dit examen is het mogelijk voor de leden om een hogere kyu graad te verdienen en zo een andere bijbehorende kleur band te mogen dragen. Zowel bij de senioren als bij de jeugd waren er kandidaten die werden getest naar hun kunnen. Alle kandidaten hadden goed geoefend en dat bleek ook in het eind resultaat, want alle examenkandidaten kwamen door de test heen en zijn dus geslaagd. Hierbij willen we ieder lid nogmaals feliciteren met de behaalde kyu graad.!

RKZVC 1 – VIOD 1: 4 – 0 (2 – 0)

Zieuwent - RKZVC begon de eerste 22 minuten goed aan een redelijk open wedstrijd. Daarna werd het van Zieuwentse kant slordiger en creëerde VIOD ook enkele kansen.

De eerste kans voor RKZVC kwam in de 7e minuut na een mooie aanval over rechts. Jouke Knippenborg nam de voorzet van Ties Heutinck voorbij de linkerpaal ineens uit de lucht maar ook bijna recht op de keeper. Drie minuten later kon Sven Jurjus op een pass van Jouke Knippenborg op rechts vrij door lopen waarna hij vanuit een scherpe hoek de 1-0 hard binnen schoot. Een minuut later had bijna de 2-0 op het scorebord gestaan na een mooie aanval over links maar de inzet van Jouke Knippenborg ging een halve meter naast de linkerpaal. Weer twee minuten later stuiterde een voorzet van Bart te Focht via de eerste paal het veld weer in (waarschijnlijk had de keeper 'm anders gepakt) .

De 2-0 viel in de 19e minuut na wederom een mooie aanval. Een diagonale pass bereikte Bart te Focht op links, die door speelde naar Sven Jurjus, die direct verlengd naar Jouke Knippenborg op de elfmeter. Hij schoof beheerst in de linker benedenhoek. Na een vrije trap van Sven Jurjus, die via de muur naast ging, kwam VIOD tot enkele gevaarlijke doelpogingen. En zoals dat vaak gaat bij teams die onderaan staan: zij hadden het geluk niet mee. Eerst belandde in de 23e minuut een schot van 30 meter op de bovenkant van de lat. Vier minuten later ging een schot via Wesley Keegstra op de lat (corner). Weer vier minuten later kon een vrije kopkans niet genoeg snelheid worden mee gegeven. Daarmee was het Doetinchemse kruit verschoten. De beste kans van Zieuwentse kant had Sven Jurjus daarna in de 38e minuut na een dieptepass van Michiel Krabbenborg maar hij schoot een halve meter rechts naast de goal.

Het slordige Zieuwentse spel hield na rust aan waardoor het spel wel op en neer ging. Het eerste kwartier waren er twee afstandsschoten van Mark te Winkel (de 1e gemakkelijk voor de keeper, de 2e een meter naast de kruising) en één van VIOD (twee meter naast). Dit was tevens de laatste noemenswaardige poging van VIOD. Tot de 3e Zieuwentse goal in de 68e minuut konden beide teams aanvallend geen doelgevaar meer stichten.

RKZVC maakt drie goals na mooie aanvallen

Ook deze goal viel na een mooie aanval. Mark te Winkel bereikte met een pass net over de Doetinchemse linksback Ties Heutinck op rechts die vervolgens Sven Jurjus op de 16 meter bereikte. Nadat Sven nog een verdediger uitkapt, schiet hij overtuigend de 3-0 binnen. Twee minuten later schiet Jouke Knippenborg een voorzet vanaf rechts hard over. In de 75e minuut wil Sven Jurjus na een mooie aanval over rechts over de vallende keeper stiften maar die kan er nog net bij. Na een scherpe counter in de 82e minuut valt de 4-0.

Sven Jurjus bereikt Sjors Storkhorst op links waarna Ties Heutinck vanaf vijf meter de bal hard in de kruising jaagt. Een behoorlijk kans was er enkele minuten later nog na een mooi hakje van Jouke Knippenborg op Sjors Storkhorst maar de keeper kan het schot blokken waarna Elvis Almeida over schiet. Het past bij het vaak slordige spel van RKZVC deze middag dat twee mogelijkheden daarna geen doelpunten opleveren. In beide situaties is de laatste pass op achtereenvolgens Elvis Almeida en Sjors Storkhorst onnauwkeurig.

De 1e competitiehelft zit er op en daarin heeft RKZVC wisselend gespeeld. De 1e periode werd binnengehaald maar daarna verloor het veel punten. De achterstand is echter slechts twee punten op koploper Gendringen zodat er na de winter alle gelegenheid is om mee te blijven doen voor het kampioenschap. Het is nu winterstop waarin de 1e selectie van 27 december tot 2 januari op trainingskamp gaat in het Portugese Albufeira. Het speelt daar ook tegen het plaatselijk Ferreiras. Daarna volgen er thuis nog oefenwedstrijden tegen Babberich (zat 9-1) en DZC '68 (don 14-1) alvorens op 24 januari de competitie verder gaat.

Volgende wedstrijd: zaterdag 9-1-2016: RKZVC 1 – Babberich 1 (oefen).