De prijswinnaars. Foto: PR
De prijswinnaars. Foto: PR Foto:

Geslaagd blacklighttoernooi bij Litac

Lichtenvoorde - Drie dagen lang stond de Zandschoppe weer in het teken van het jaarlijkse blacklight toernooi. Eerst kwamen de Litac-volwassenen afgelopen vrijdag, op zaterdag was het de beurt aan de jeugdleden van Litac. Als afsluiter was het spannende en ronduit schitterende decor voor de basisschoolleerlingen van de groepen vijf tot en met acht. Het was een groot succes met spannende wedstrijdjes in het donker. Ook kon er na afloop nog rond de tafel gedaan worden. Dit jaar was er ook blacklightschmink, hetgeen een heel bijzonder effect gaf tijdens het tafeltennissen. Aan het einde van deze gezellige middag werden de bekers uitgereikt aan de volgende prijswinnaars.

Groep 5 meisjes: 1. Silke / Pastoor van Ars. 2. Myon / Pastoor van Ars. Groep 5 jongens : 1. Guus / Pastoor van Ars, 2. Jim / Jorisschool. Groep 6: 1. Siebe / Jorisschool, 2. Lynn / Jorisschool. Groep 7/8 (jongens): 1. Daan / Regenboog, 2. Mick / Jorisschool. Meisjes: 1. Isabel / Jorisschool, 2. Lisa / Regenboog. De prijs voor de school met de meeste aanmeldingen ging naar de Pastoor van Ars. De kinderen van de Pastoor van Ars kunnen vanaf nu met een nieuw professioneel tafeltennisbatje en pingpongballetje tafeltennissen op school. Mocht je kennis willen maken met Litac dan ben je van harte welkom. Je kunt vier weken gratis meedoen met de leuke tafeltennistrainingen op maandag of donderdag om 16.00 uur.

Gelderse titelstrijd
Afgelopen zondag was sporthal de Bongerd in Doetinchem de plaats waar 35 dubbels zich verzamelden voor de jaarlijkse titelstrijd in het dubbelspel. Ook van Litac deden enkele dubbels mee. Een zeer goede 2e prijs viel ten deel aan het koppel Janine Harbers / Mariëlle Sticker in de klasse 55-. Meer zat er niet in, want de 1e plaats was van meet af aan onbereikbaar met daarin de Nederlandse dameskampioene uit Apeldoorn.

Maar geweldig partij gegeven, zodat het zeker geen walk-over werd voor het Apeldoornse duo. Bij de heren 55- eindigden Hans Eijsink met zijn Doetinchemse partner op de 4e plaats. In de categorie heren 55+ was er een 2e stek voor Ruud van de Boom met partner Gerrit Vink uit Gendt. Dit duo eindigde voor Bennie Huiskamp / Harrie Breuker, die beslag legden op de 3e plaats.

Voetbalverslag Mariënvelde

Mariënvelde - Onder perfecte voetbalomstandigheden werd er in het zonnetje op het prima kunstgras van Beltrum om 14:30 afgetrapt. Beltrum met 3 punten en een wedstrijd minder dan Mariënveld dus op zoek naar de aansluiting, terwijl Mariënveld als een ploeg bij de top 5 de winterstop in wil gaan.

De eerste helft ging aardig gelijk op. Beide ploegen probeerde te voetballen en op het kunstgras werd dit ook aardig gedaan. Het ging over en weer tot net voor rust. André verslikte zich en de daaruit volgende voorzet werd door Remco wat weggewerkt, maar de bal kwam voor de voeten van de Beltrumse spits te liggen die in de drukte de rommelige 1-0 binnen tikte. Met toch vooral in de slotfase van deze 1e helft wat kansen voor Mariënveld bleef de 1-0 stand op het scorebord staan. De tweede helft was het wedstrijdbeeld ook redelijk gelijkwaardig. Wel begon Mariënveld na verloop van tijd wat meer met de lange bal te spelen in de hoop dat deze goed zou vallen. Voor Harm en Lloyd nog de grootste mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren, maar het geluk en de scherpte ontbrak bij Mariënvelde. De 1-1 hing in de lucht, maar ook de 2-0 van Beltrum dat loerde op de counter. Bij een 1-1 zou het ook maar zo 1-2 kunnen worden voor een drukkend Mariënveld, maar in de allerlaatste minuut scoorde de middenvelder van Beltrum de 2-0. Een ver mee voetballende Remco zag de middenvelder de bal in de voeten krijgen en (toch wat half rakend leek het) de bal van een aardige afstand binnen hobbelen. Hierna was het ook afgelopen en komt dus Beltrum, met nog een wedstrijd tegoed, langszij. Mariënveld had vandaag goeie zaken kunnen doen (vorige week overigens ook nadat de uitslagen van de concurrenten erg gunstig waren), maar het vergat ook vandaag weer zelf de 3 punten mee te nemen. Mariënveld gaat zelfs als nummer 7 de winterstop in waarbij het vorige week nog de koploper kon naderen tot 3 punten. Tijd voor de winterstop dus. Zondag 24 januari zal de tweede seizoenshelft van start gaan, in het geval van Mariënveld (wederom uit) tegen Ruurlo.

Verslag SP Rekken - KSH: 5-2 (2-1)

Harreveld - De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop werd afgelopen zondag tegen SP. Rekken gespeeld. Rekken had tot dusver in de competitie al behoorlijk vaak gescoord, maar ook behoorlijk wat doelpunten geïncasseerd.

Na twee minuten kwam Rekken op voorsprong. Na een communicatiefout achterin kwam een middenvelder van Rekken op randje zestien vrij in balbezit. Hij kon vrij uithalen en werkte zijn inzet in de lange hoek. Na vier minuten was het alweer gelijk. Nadat Ad Wolters een corner had opgezet werd deze weggewerkt, maar kwam Ad wederom in balbezit. Op de achterlijn speelde hij zijn directe tegenstander handig uit en ga een voorzet op Dirk Spieker die nog in de zestien stond. Dirk tikte deze bal binnen en hiermee was het 1-1. Na tien minuten kwam de rechtsbuiten van Rekken in balbezit. De voorzet viel bij de tweede paal over keeper Kevin Janssen heen. Na deze tien minuten was het vooral KSH dat de dienst uit maakte. Een schot van Juan Wolters werd ternauwernood langs de paal getikt, maar de grootste mogelijkheid was voor Luuk te Dorsthorst. Luuk had na een goede aanval vrije doortocht op de keeper. Waar hij wellicht nog een paar meter door kon lopen schoot hij vanaf randje zestien al strak in de hoeken. De keeper tikte deze bal net naast. De scheids meende hier een achterbal in te zien en zo werd moeten worden na fel ingrijpen van de Rekkense achterhoede, maar hier werd ook iets anders gezien door de scheids. In de tweede helft ging KSH goed van start. Aan beide kanten vielen kansen te noteren, maar KSH was de bovenliggende partij. Goed tien minuten na rust kwam Rekken vanuit het niets op 3-1. Een corner werd een paar meter voor de eerste paal geschampt door de spits en de bal viel bij de tweede paal binnen. Tien minuten later viel de aansluitingstreffer. Een schot van Luuk te Dorsthorst werd geblokt en Ad Wolters was er al de kippen bij om de rebound in te tikken. KSH bleef drukken en de gelijkmaker hing in de lucht, vooral met een scheids die veel door liet gaan. Na een vlug op gezette vrije trap werd Juan Wolters schandalig neergeschopt. U herrinert zich Nigel de Jong op het WK tegen Alonso. De Rekkense centrale verdediger deed een aardige reconstructie. Alonso kwam er destijds zonder kleerscheuren vanaf. Juan's wedstrijdshirt werd wel opengescheurd. De scheids zag hier slecht geel in. Juan ging er even later dan ook af. KSH bleef hierna door drukken, maar gaf zodoende ook veel ruimte weg. In een van de vele counters van Rekken kwam de middenvelder vrij en kon hij Kevin Janssen verschalken. Hiermee was het geloof bij KSH ook weg. In de laatste minuut werd de 5-2 ook nog zeer gemakkelijk weggegeven. Al met al een geflatteerde uitslag van een wedstrijd waarin twee ploegen niet veel onderdeden voor mekaar, maar waarin Rekken volwassener speelde, scherper en effectiever was. Zo staat KSH na seizoenshelft op plek 10 met zestien punten. Gezien de doelstelling geen verkeerd resultaat, maar gezien de wedstrijd heeft KSH het de afgelopen wedstrijden toch een paar keer laten liggen. 24 januari is weer de eerste wedstrijd thuis tegen KSV. Vrijdagavond vindt bij KSH de afsluiting van de eerste seizoenshelft plaats met het Oliebollentoernooi dat tussen half 8 / 8 uur zal beginnen.

Doelpuntenmakers: Dirk Spieker (1-1), Ad Wolters, (3-2).