De winnares is Amnesty vrijwilliger Anita Hartemink uit Aalten. Foto: PR
De winnares is Amnesty vrijwilliger Anita Hartemink uit Aalten. Foto: PR Foto:

Bestemming gevonden voor aquarel ten bate van Amnesty

Oost-Gelre - Elk jaar wordt bij ruim vierhonderd supporters van Amnesty in Aalten en Oost Gelre een nieuwjaarsgroet bezorgd. Elk jaar zoekt de werkgroep hiermee naar een origineel ontwerp waarmee het werk van Amnesty recht wordt gedaan. In 2014 was het ontwerp gemaakt door de heer Jan Straaijer uit Aalten. Een prachtige aquarel met bijbehorende tekst: "Weggaan doe je door een deur, vluchten doe je door een uitweg en je laat hem open voor een ander."

Deze met vakmanschap vervaardigde en ingelijste aquarel werd door hem ter beschikking gesteld aan Amnesty. Tijdens de advenstmarkt in Aalten en in Lichtenvoorde tijdens de 'Kerst van stal', werden loten verkocht waarmee men dit kunstwerk kon bemachtigen. De winnares bleek een bekende Amnesty vrijwilliger: Anita Hartemink uit Aalten. Ze toonde zich verbaasd maar was vooral heel blij met deze uitkomst van de loterij en inmiddels heeft de aquarel een plekje gevonden in haar huis.

Inwoners van Aalten en Oost Gelre konden tijdens de adventsmarkt in Aalten, bij het Weihnachtsoratorium in Zieuwent, de Kerst van stal week en het kerstconcert van het Gemengd Koor in Lichtenvoorde, de brieven mede ondertekenen op handtekeninglijsten die in het kader van de decemberacties naar autoriteiten worden gestuurd ten behoeve van vijf slachtoffers van mensenrechtenschendingen.

In totaal werden 939 handtekeningen gezet. Een prachtig resultaat waaruit de betrokkenheid blijkt met mensen, wereldwijd, die onze steun heel hard nodig hebben.

Meer weten over het werk van Amnesty International en de vele mogelijkheden om daar als vrijwilliger aan bij te dragen? Neem een kijkje op de website of bezoek de Facebookpagina.


www.oostgelre.amnesty.nl

www.facebook.com/aiaaltenoostgelre