Ilse Schutte en Rolf Rots, eigenaren van Markt 5. Foto: Karin Stronks
Ilse Schutte en Rolf Rots, eigenaren van Markt 5. Foto: Karin Stronks Foto:

Warm welkom voor Club Café Markt 5 in Lichtenvoorde

Club Café 5 officieel geopend na grondige verbouwing

LICHTENVOORDE - Na een grondige verbouwing is op dinsdagavond 15 december Club Café Markt 5 officieel geopend. Een trendy ruimte met donkere spiegels en graffitiachtige kunstwerken, knusse zithoeken, een sfeervolle serre en bijzondere snufjes. Het nieuwe café oogt ruim en is in elke gewenste achtergrondkleur om te toveren door de LEDverlichting die in de hele ruimte is aangebracht. Enorme aparte bloemstukken in megagrote bloempotten zijn op strategische plekken geplaatst. De bar is ruim en oogt transparant, aan de achterzijde is een groot wijnrek met daarin een DJ Booth gerealiseerd.

Door Karin Stronks

Ilse Schutte en Rolf Rots, eigenaren van Markt 5, heetten vanaf 19.30 uur de genodigden van harte welkom en namen de vele felicitaties en geschenken in ontvangst. Alle gasten kregen een aperitiefje aangeboden. Team Markt 5 stond paraat om de aanwezigen wegwijs te maken in de sfeervolle goed verwarmde nieuwe ruimte.

Zij serveerden koffie of een drankje en vertelden desgewenst bijzonderheden over het trendy en stoere broertje van Grand Café Markt 5. Er heerste een gezellig ongedwongen sfeertje onder de genodigden toen rond de klok van 20.30 uur Ilse om een moment stilte verzocht.

Ilse memoreerde in haar speech aan het moment dat zij en Rolf negen jaar geleden aan het horeca avontuur zijn begonnen. "We waren onervaren ondernemers en hebben zoveel geleerd en meegemaakt! Mij achtervolgt nog steeds het feit dat we ooit opengingen met slechts 10 eieren in de koelkast… De jaren zijn voorbij gevlogen en we hebben samen met ons team steeds geprobeerd om onze gasten met een glimlach te laten vertrekken!"

Clubavonden, workshops en groepsuitjes

Trots
Ze vervolgt niet zonder trots:"Elk jaar hebben we wel iets verbouwd of veranderd en nu hebben we ons bedrijf uitgebreid met deze ruimte.Hiermee willen we Lichtenvoorde extra kleur geven!"

Ilse en Rolf beseffen heel goed dat zij zich samen met collega ondernemers moeten inspannen om Lichtenvoorde op de kaart te blijven zetten. Ze zijn trots op het ondernemende dorp, op het fraaie winkelcentrum, op de vele evenementen.

Trends
lse:"Club Café Markt 5 geeft ons de gelegenheid om naast 'Eten en Drinken' en wat meer, ook Clubavonden te organiseren met Dj, workshops en groepsuitjes. We hebben nu de ruimte om grotere groepen apart te ontvangen.

Het geheel nieuwe menu concept Heel & Deel gaat medio januari van start, hiermee spelen we in op de trend van het serveren van kleinere gerechtjes. Menu's zijn heel of voor een deel te bestellen!"

Rolf vertelt over het unieke concept Bier per Kilo:"Twee hoge taptafels bevatten een eigen tapkraan. Gasten aan deze tafel tappen zelf hun biertje en betalen na afloop per kilo. Fusten worden gewogen voor en na gebruik, het verschil in kilo's wordt in rekening gebracht." Op woensdag 16 december werd tussen 16.00 en 20.00 uur Open Huis gehouden waarbij iedereen een kijkje kon nemen in Club Café Markt 5.