Kinderen en ouderen samen bij Kerst van Stal. Foto: PR
Kinderen en ouderen samen bij Kerst van Stal. Foto: PR Foto:

Kinderen en bewoners Antoniushove
samen naar Kerst van Stal

Lichtenvoorde - Maandelijks is er een samenkomst van een groepje bewoners van de Antoniushove, de kinderen van Kinderdagverblijf de Achthoek en Zozijn van de Bredeschool. Er worden allerlei activiteiten ondernomen, zoals spelletjes doen, liedjes zingen, verjaardag vieren of tekenen.

Op een natuurlijke wijze komen deze leeftijdsgroepen tot stimulerende interacties. Het contact met de kinderen stimuleert onder meer de alertheid en communicatiebereidheid van de ouderen en biedt hun een vreugdevolle ervaring.

Bovendien doen de kinderen op een ongedwongen wijze een beroep op het verzorgend vermogen van de ouderen. De peuters ervaren op hun beurt dat het leuk is om met de ouderen te spelen en de onvoorwaardelijke aandacht van de ouderen heeft op hen een rustgevend effect.

Kerst van Stal
Afgelopen donderdag hebben ze samen een bezoek gebracht aan de Bonifatiuskerk om de kerststallententoonstelling 'Kerst van Stal' te bewonderen. Er waren ca. 250 kerststallen van groot tot klein en van over de hele wereld tentoongesteld.

De kinderen hebben de ouderen opgehaald en zijn vervolgens samen naar de kerk getogen. In de kerk waren allerlei kerststalletjes te bewonderen. Er was ook een wensbomenhoek. De kinderen mochten daarvoor iets maken en in de boom hangen. Na afloop was er in de pastorie speciaal voor onze groep een gelegenheid gecreƫerd om samen wat te drinken en wat lekkers te eten.
Het was een bijzonder geslaagde ochtend met dank aan de vrijwilligers van de Bonifatiuskerk.