Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

De meiden van Longa '59 winnen
de bekers in Vragender

Vragender - Op het goed georganiseerde kersttoernooi bij KSV in Vragender werd wederom duidelijk dat er genoeg talent bij Longa '59 zit.

Dit talent wordt klaargestoomd voor het echte werk middels het Cool Moves Volleybal voor de jeugd tussen 6 en 12 jaar. Afgelopen woensdag 30 december 2015 werd Longa '59 kampioen op elk niveau, te weten niveau 3, 4 en 5!
Op niveau 3 speelden de meiden van Longa '59 7 een fantastisch toernooi. Dit team wordt gevormd door Lili Nijhof, Jet Leemreise, Silke Wouda, Jula Geerdink, Liz Huinink en gastspeelster Norah Abbink.
Lili, Jet, Silke en Jula hadden de dag ervoor als team Girlpower na een spannende finale ook al de hoofdprijs in de wacht gesleept tijdens het beachvolleybaltoernooi van Longa '59 in de Hamalandhal (foto op Elna.nl). Nadat alle zand uit de oren was gespoeld waren ze de volgende dag weer gemotiveerd om er een leuk toernooi van te maken.
Mooie opslagen, fantastisch toetsen, schitterende vangballen, bekeken worpen en ook lachwekkende taferelen wisselden elkaar af. Het publiek genoot van de spelvreugde onder de deelnemers. Het werd een sportieve strijd.

Kampioen
Na de laatste wedstrijden werd de balans opgemaakt: vijf wedstrijden gewonnen en één gelijk gespeeld, dus kampioen. Uiteindelijk zijn dus maar liefst drie teams van Longa '59 als eerste geëindigd en mochten die meiden onder luid applaus van de aanwezigen een beker in ontvangst nemen!
Vol trots en met een voldaan gevoel keerden de meiden en de begeleiding huiswaarts richting Lichtenvoorde.


Het gonst bij L.T.C. de Kei

Lichtenvoorde - In den beginne was er een idee. Het lijkt wel de start van een spannend boek. Als een idee geboren wordt is het nog klein en kaal.

"We wilden een jeugdhonk bouwen voor de jeugdleden van tennisvereniging L.T.C. de Kei. Voor het tot volle wasdom komen van onze boreling waren middelen nodig. We gingen derhalve op reis met ons idee naar de provincie, want daar lagen subsidiemogelijkheden. Op de route daarnaartoe kwamen we langs ons eigen beleidsplan, de visie van de gemeente, de visie van de tennisbond en de eisen van de provincie. Hierdoor groeide ons idee van jeugdhonk naar een multifunctionele ruimte, waarbij samenwerking met andere verenigingen en organisaties en het vervullen van een sociaal-maatschappelijke rol belangrijke uitgangspunten werden. We wilden kwetsbare jeugd met een sociale, lichamelijke of verstandelijke beperking de kans bieden zich te ontplooien. Zie hier, ons idee begon zich te ontwikkelen tot een jongvolwassene. De provincie zorgde voor de middelen en het uiterlijk werd steeds meer definitief. De multifunctionele ruimte moest rolstoelvriendelijk zijn, een mindervalidentoilet bezitten en duurzaam zijn door het plaatsen van zonnepanelen. Maar inhoudelijk bevond ons idee zich nog in de pubertijd en wilde alle kanten op. We moesten ons laten begeleiden door de beste deskundigen op het gebied van jeugdwerk en die werden gevonden in de personen van Marieke van Driel, beleidsmedewerker gemeente Oost Gelre, en Marco te Nijenhuis van bureau Mazzel. Zij bekeken onze puber en gaven ons het advies om ons kind los te laten en het idee in een brainstormsessie van iedereen te laten zijn. Zo gebeurde het dat wij ons op vrijdag de dertiende met een groep van ruim 20 personen en onder begeleiding van Anke Sitter en Joachim Geerdink van Gave Dingen Doen moesten onthechten van ons kind en kreeg het idee vele mogelijkheden aangeboden om tot verwezenlijking te komen. Het is nu aan ons om de juiste keuzes te maken en de aangereikte suggesties uit te werken, zodat wij daadwerkelijk iets kunnen betekenen voor de kwetsbare jeugd in Lichtenvoorde of heel Oost Gelre. We blijven natuurlijk open staan voor aanvullende voorstellen, zodat ons idee uiteindelijk een voorbeeld kan zijn voor andere (sport)verenigingen."

Mocht u als lezer van dit verhaal suggesties hebben om het idee van L.T.C. de Kei tot volledige groei te laten komen, richt u zich dan tot Michel Otten via e-mailadres: voorzitter@ltcdekei.nl.


Guus Slot pakt biljarttitel

LICHTENVOORDE - 54 deelnemers streden afgelopen maand voor de plaatsing bij de laatste 32 van het Lichtenvoords Biljartkampioenschap 2015. Er werden mooie wedstrijden op het groene laken vertoond, en er was voldoende spanning.

De kampioen van vorig jaar Hennie te Brake (56) moest tegen Vincent Weeber (56) met een voorsprong van twintig caramboles toch net het onderspit delven. Guus Slot (90) had het moeilijk tegen Esther ten Broek (38), die kwam net 4 caramboles tekort. Er waren 5 dames die zich wisten te plaatsen bij de laatste 16. De ene halve finale ging tussen W.Eekelder (62) en J.Stortelder (45). Stortelder was in het begin niet op dreef, maar wist in de laatste beurten de partij om te buigen. De andere halve finale ging tussen Nienke Pothoven (65), de eerste vrouwelijke kampioen, tegen Guus Slot (90), die in 22 beurten de partij naar zich toe wist te trekken. De finale ging tussen Jos Stortelder, de kampioen van het eerste Lichtenvoords Biljartkampioenschap (1988), en Guus Slot. Het was een gelijkopgaande strijd. Jos kon geen vuist maken ondanks twee series (32 en 34). Guus speelde constant en maakte de partij uit in 21 beurten en is terecht kampioen.

Girl Power. Foto: PR