Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Nieuwjaarsconcert Caecilia
net even anders

Lichtenvoorde - Het nieuwjaarsconcert is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie in Lichtenvoorde. Al jaren brengt Caecilia gezellige muziek volgens de aloude Weense traditie ten gehore. Bij het samenstellen van het programma voor dit concert klonken er echter stemmen om het eens iets anders te doen. Na veel denken, luisteren, en vergaderen hebben ze iets nieuws gevonden, namelijk de evergreen. Oude muziek die iedereen kent.

De samenstellers zijn bij hun zoektocht voornamelijk gestuit op hits uit de jaren '50 en '60. Muziek van Frank Sinatra, Ray Charles, en Edith Piaf. De muzikanten zijn tijdens het repeteren erg enthousiast geworden over deze muziek, en zij vertrouwen er op dat u net zo enthousiast zal worden. Kom dus zondag 17 januari 2016 naar Pillen het Zwaantje om 15.00 uur. De toegang is gratis.

Vervolg op cursus
September jongstleden startte harmonie St. Caecilia met de tweede cursus 'zelf muziek maken voor volwassenen'. De eerste cursus, vorig jaar, was een doorslaand succes. Door het enthousiasme van de cursisten is besloten de cursus een vervolg te geven van nog eens 10 lessen. Nieuwe cursisten zijn van harte welkom. Omdat het om een vervolgcursus gaat is enige muzikale ervaring wel een pré maar geen vereiste. Voor een instrument zorgt de vereniging. Een kans om laagdrempelig te ontdekken of muziek maken ook iets voor jou is. De cursus wordt gegeven op dinsdagavonden van 19.00 tot 20.00 uur in Den Diek door Ira Wunnekink, dirigent van de harmonie. Verdere informatie en aanmelding: bij Dorothé Nijenhuis, telefoon 0544-376546, e-mail dorothenijenhuis65@gmail.com. Omdat de cursus al op 12 januari aanstaande start is snel beslissen noodzakelijk.