De vernielde tuinkas. Foto: Het Bariet
De vernielde tuinkas. Foto: Het Bariet

Tuinkas Het Bariet vernield op oudejaarsavond

LICHTENVOORDE - Ongeloof, verbijstering, maar vooral heel veel boosheid bij de leerlingen en het personeel van Het Bariet. Vandalen hebben op oudejaarsavond de tuinkas bij de school voor speciaal voortgezet onderwijs aan de Dr. Ariƫnsstraat 3 in Lichtenvoorde vernield.

Na veel inspanningen van een groep vrijwilligers en leerlingen is enige weken geleden de tuinkas, die oorspronkelijk op een locatie in Aalten stond, verplaatst naar de nieuwe locatie in Lichtenvoorde.

Op de eerste schooldag in het nieuwe jaar zagen zij tot hun grote schrik dat de tuinkas grotendeels vernield bleek te zijn. Een groot aantal ruiten is stukgeslagen, een deel van het interieur vernield en ook de dakconstructie is flink beschadigd. "Aan de grootte van de ravage was duidelijk te zien dat het niet om een ongelukje gaat, maar dat de vernieling doelbewust geeft plaatsgevonden. De schade is van dien aard dat het nog maar de vraag is of de kas hersteld kan worden", vertelt directeur Johan van der Weerd.
Alles wat in en om de tuinkas aan lesactiviteiten gedaan wordt, is onderdeel van het vakgebied groen. Leerlingen die voor dit vakgebied kiezen worden tijdens hun schoolperiode voorbereid op een mogelijke arbeidsplek in deze sector. "De boosheid van de leerlingen en het personeel is natuurlijk gericht op de onbekende dader(s). Hoe kan het toch dat iemand spullen van een ander zomaar kapot maakt?! Een compleet zinloze actie, waar de leerlingen van Het Bariet de dupe van zijn."

Tot op heden tast men nog in het duister over wie verantwoordelijk is voor deze schade. Van der Weerd hoop dat getuigen zich bij de politie zullen melden zodat de dader gepakt kan worden.