Vrijwilligers namen de crossbaan flink onder handen. Foto: PR
Vrijwilligers namen de crossbaan flink onder handen. Foto: PR

FCCL pakt crossbaan met vereende krachten aan

Nu nog meer uitdaging voor crossers

LICHTENVOORDE - Tussen Kerst en oud en nieuw is er hard gewerkt aan de baan van de FCCL. Door een grote opkomst is er veel werk verricht, meer dan gepland. Niet alleen het derde stuk van de baan heeft een grote metamorfose ondergaan, maar dankzij de vele handjes kon ook het eerste stuk worden aangepakt.

Voor de eerste grote hindernis liggen nu kort achter elkaar twee kleine bultjes die voor een extra uitdaging moeten gaan zorgen.
Het meeste werk en de meeste energie hebben toch het derde stuk en het wasbord gekost. Het derde stuk heeft, zoals gepland, een nieuwe bult gekregen die is ontworpen door Wilfred. Deze nieuwe bult is afgewerkt met een laag Gralux. Ook het wasbord heeft deze nieuwe toplaag gekregen en ligt er weer als nieuw bij.

Naast al deze werkzaamheden lukte het in de geplande tijd ook nog om het steeds verder scheefzakkende startlicht blijvend rechtop te zetten en een laatste lamp te plaatsen voor een verbeterd zicht op de baan. Een lang gekoesterde wens van Robbie is af. Hij staat nu tijdens onze clubwedstrijden veiliger en stabieler op een plateau op de eerste bult. Ook de meest bescheiden tafelbult op het derde stuk is ronder gemaakt en dus van een tafeltje is geen sprake meer.

Rondom de baan is al het teveel aan materialen afgevoerd, waardoor de baan opgeruimd is en oogt. De intensieve arbeid heeft er tevens voor gezorgd dat water weer goed van de baan kan weglopen door overtollig zand en gras langs de zijkanten te verwijderen.
Ook de hoge halverwege het tweede stuk is aangepakt en ligt er weer strak bij. Hij lijkt hoger dan ooit omdat het stuk erna uitgediept is om voor goede afwatering te zorgen. Rondwaaiend blad is weg en zelfs de container is geschilderd in stemmig zwart door een groepje fanatieke jonge leden. Veel verf is echter ook aan hen blijven kleven.

Kortom, een heleboel werk is verricht door een grote groep vrijwilligers in maar drie dagen tijd. Met vereende krachten is veel werk verzet en de FCCL kan opgeruimd een nieuw sportief jaar in.