Jubilarissen van de Schanskloppers. Foto: PR
Jubilarissen van de Schanskloppers. Foto: PR Foto:

Huldiging zes jubilarissen drumband de Schanskloppers

LIEVELDE - In het jaar van de vrijwilliger, waarin ook koning Willem Alexander landelijk de vrijwilligers bedankte, kon zondag 27 december ook Drumband de Schanskloppers uit Lievelde zes leden als speciale vrijwilligers bedanken. Tijdens de jaarlijkse feestavond van de Schanskloppers zijn dit jaar maar liefst zes leden in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet en lidmaatschap.

Voor het 25-jarig lidmaatschap werden Michel Rosendahl en Walter Elschot gehuldigd. Han Ressing is eveneens 25 jaar lid maar was deze avond verhinderd. Walter en Han zijn na jaren actief lid te zijn geweest als tamboer en trompettist nog steeds steunend lid. Michel is ook nu na 25 jaar nog steeds als actief lid bij de optredens aanwezig als trompettist en actief bij diverse andere activiteiten.
Eric te Brake, Robert Ressing en Lauke te Brake (40 jaar lid) werden bedankt voor hun jarenlange inzet. Hiervan was Lauke vele jaren actief als tamboer, trompettist en vendelier en daarnaast ook als bestuurslid en opleider damesvendeliers. Robert is begonnen als tamboer en nog steeds actief als paukenist. Daarbij heeft hij ook als secretaris veel werk verricht. Eric is eveneens begonnen als tamboer, maar koos daarna al snel voor blaasinstrumenten bij de melodiegroep. Begonnen op trompet en momenteel nog steeds actief lid met de schuiftrombone bij de optredens aanwezig en bij het dweilorkest. Daarnaast is Eric als de huidige voorzitter van de vereniging ook actief achter de schermen.
Alle leden werden door de vereniging uiteraard bedankt voor alle inzet en energie gedurende al die jaren. Het werd nog eens benadrukt dat een muziekvereniging zonder leden als bovengenoemd geen bestaansmogelijkheid heeft. Al deze vrijwilligersuren worden niet betaald, niet omdat ze geen waarde hebben maar omdat het onbetaalbaar is. Van onschatbare waarde voor de vereniging en voor een dorp als Lievelde.
Drumband de Schanskloppers heeft gedurende het seizoen veel optredens en activiteiten, en daarbij zijn actieve leden onmisbaar. Ook zijn er gedurende al die jaren veel activiteiten georganiseerd om extra geld in het laatje te brengen (bv. kerstbomen verkoop, oud papier ophalen) en om de vereniging optimaal te presenteren (optochten, concoursen en Zo maar een Avond) waarbij enthousiaste leden achter de schermen en tijdens de optredens onmisbaar zijn.
Na de toespraken en dankwoordjes werden de gebruikelijke felicitaties en cadeaus overhandigd, waarbij tevens de wens werd uitgesproken dat de vereniging ook in de toekomst nog mag rekenen op hun inzet en betrokkenheid.

De jaarlijkse drumband onderscheiding "het Schanskloppertje" werd ook deze avond uitgereikt en ging dit jaar naar Broddy Krabbenborg.
De feestavond werd daarna voortgezet met muziek onder het genot van een hapje en een drankje bij clubhuis de Barbier in Lievelde.