06-01 om 21.00 uur Marvo DS 2 - Orion DS 4
08-01 om 21.00 uur Marvo HS 1 - Avanti HS 2
09-01 om 15.30 uur D.V.O. DS 9 - Marvo DS 3
09-01 om 17.00 uur Marvo DS 1 - Havoc DS 1

Meisjes B Longa '59 naar halve finale NOJK

Lichtenvoorde - De voorrondes van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen volleybal zijn gespeeld op zaterdag 2 januari. Het meisjes B-team van Longa '59 moest aantreden in Enschede.

De eerste wedstrijd voor de meiden uit Lichtenvoorde was gelijk tegen de favoriet Trivos uit Wijchen. Dit team heeft een speelster van Jong Oranje binnen de gelederen en een aantal divisie-speelsters.
Trivos begon goed aan de wedstrijd en zette Longa '59 gelijk op een achterstand. De meiden bleven echter strijden voor iedere bal en zo bleven ze in de wedstrijd. Aan het eind van de set werd Trivos flink onder druk gezet met de serve. De wedstrijd kantelde in het voordeel van Longa '59 en na een zinderende eindstrijd trok de Lichtenvoordse equipe aan het langste eind: 28-26. Het begin van de tweede set was weer voor Trivos maar al vrij vroeg in de set werd het servicewapen weer ingezet en uiteindelijk werd de set vrij eenvoudig met 25-16 gewonnen. Een mooie overwinning en het zelfvertrouwen had een goede boost gekregen.

De tweede wedstrijd was tegen Havoc uit Haaksbergen. Dit team had duidelijk minder kwaliteiten aan boord. Deze wedstrijd werd vrij eenvoudig met 2-0 gewonnen. De derde wedstrijd was tegen de andere favoriet uit de poule, Devoko. Dit team was moeilijk te bestrijden vanwege een goede verdediging. De eerste set werd helaas verloren met 16-25 maar de meiden van Longa '59 waren niet kansloos. Om uitzicht te houden op de eerste plaats in de poule zou de tweede set gewonnen moeten worden. Het werd een thriller van een set die lang gelijk opging. Verdedigend speelde libero Anna een goede set en aanvallend werden er harde kanonslagen afgeleverd door Froukje. Ook Demi was goed op dreef met haar geplaatste aanvallen. Longa '59 zette een eindsprint in en trok de set met 25-22 naar zich toe.
De laatste poulewedstrijd was tegen SC Gorssel. Dit team was duidelijk de minste broeder in de poule. Longa '59 liet dit team veel te veel punten maken maar echt spannend werd het niet: 2-0 winst. Omdat het onderlinge verschil in de wedstrijd tegen Devoko in het voordeel van Devoko was moest Devoko een set laten liggen tegen Trivos. Onmogelijk was dit niet vanwege de kwaliteiten van Trivos. Helaas voor Longa'59 kon Trivos geen vuist maken en verloor de wedstrijd. Hierdoor eindigde Longa'59 als tweede in de poule en volgde er een kruisfinale tegen de nummer drie uit de andere poule.
Na ruim twee uur wachten moesten de meiden aantreden tegen Twente '05 uit Enschede. Op papier zou dit een overwinning voor Longa '59 moeten opleveren maar de vermoeidheid speelde de gehele wedstrijd parten. Twente '05 bleef de hele wedstrijd in het spoor en Longa '59 kon maar moeilijk afstand nemen. Uiteindelijk werd de wedstrijd wel met 2-0 gewonnen en deze laatste overwinning betekende plaatsing voor de halve finale van het NOJK op 13 februari. Een prachtig resultaat voor het team, bestaande uit Dione te Lindert, Froukje Hoenderboom, Ima Hubers, Ela Lurvink, Anna Wekking, Demi Westerlaan, Tara Oonk, Maaike Wopereis, Liz Heemskerk en coaches Ron Koenders en Bart Manschot.

Meisjes Longa59 5, niveau 4 kampioen
Op de valreep van het jaar, op 30 december 2015, deden de meisjes mee aan het KSV Kersttoernooi in Vragender. Omdat ze al in de tweede week van de vakantie zaten, waren de coaches bang dat het team de slaap nog niet uit had. Maar daar dachten Mirte Wopereis, Evy Geerdink, Suze Knufing, Lynn Berendsen en Luna Kolkman anders over. In tegenstelling tot de rest van dit seizoen pakten ze de koploper in de eerste wedstrijd al in. Dit gaf het team zoveel vertrouwen dat ook de vijf wedstrijden daarna glansrijk werden gewonnen. Wat een topteam om zo het seizoen samen af te sluiten.